U prvih pet kola drugog dijela premijerligaškog natjecanja rukometaši ljubuškog Izviđača su upisali isto toliko pobjeda, ali i u nekim okršajima sa jakim rivalima pokazali da će biti jako konkurentni u utrci za titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Na banjalučki Borac se gleda kao na izrazitog favorita prvenstva, međutim pobjedom u Vogošći i posljednjim sigurnim osvajanjem bodova protiv Gračanice, Ljubušaci su potvrdili da nova mlada ekipa napreduje kako sezona odmiče.

Borac jeste sigurno kvalitetnija i skuplja ekipa, sa trenerom koji je prošao sito i rešeto, te predstavlja europsko ime (Veselin Vujović, op.a.). Imaju ulogu favorita, puno više ulaganja, ozbiljnih igrača, ali naša mladost pokazuje da na pravi način privlači pažnju na sebe, kaže trener Toni Čolina.

Sigurno da smo poslije ovoga puni samopouzdanja, i želimo ploviti na tome. Mladost Ljubuškog će imati još puno toga za reći ove sezone, dodao je.

Poslije gostujućeg trijumfa protiv Vogošće, Skauti su kući savladali Gračanicu, jednu od ekipa iz samog vrha. Bili su na prilično sigurnoj rezultatskoj distanci do konačnih 28:23.

Ekipa je odlično reagirala, pokazali smo kvalitetnu obranu i napad. Zadovoljan sam kako su odigrali i čestitam igračima ovim putem. Teško je igrati u ritmu srijeda – subota, tako da su i mene iznenadili, kaže Čolina.

Domagoj Alilović i Stjepan Jozinović su zabili po 6 golova, 4 je postigao Amir Muhović, a po 3 Ivan Miličević i Nikola Primorac. U drugom poluvremenu razbranio se Matej Mandić i skupio 10 obrana te skinuo i jedan sedmerac. Omer Mehmedović za goste je postigao 7 pogodaka, Damir Kadrić 4, a po 3 Dušan Živanov i Adi Džinović.

U sljedećem kolu će Izviđač gostovati pretposljednjoj Derventi, ali prije toga su u četvrtak domaćini Konjuhu u osmini finala Kupa BiH.

Od Konjuha smo jesenas izgubili u prvenstvu (26:25) i ovo je prilika za uzvrat. Moramo odigrati koncentrirano kao protiv Gračanice ako mislimo proći dalje. Obveza nam je pokazati voljni moment jer smo u Živinicama protiv njih bili pomalo indisponirani, najavio je Toni Čolina.

Er. Bjedić/Dnevni.ba

error: Content is protected !!