U zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu ispitani su 20 i 19-godišnjak koji su prošlog mjeseca na Trgu kralja Petra Krešimira IV. u Zagrebu pod tramvaj gurnuli ženu koja je bila u društvu svog partnera, misleći da se radi o dvojici muškaraca.

Postoji osnovana sumnja da su dvojica okrivljenika 28. veljače 2021. oko 14,10 sati, na stajalištu tramvaja na Trgu kralja Petra Krešimira IV. napali muškarca i ženu iz netrpeljivosti prema ljudima druge spolne orijentacije. Dvojac im je uputio uvrede jer su mislili da je riječ o istospolnom paru, a zatim su fizički nasrnuli na ženu i gurnuli je pod tramvaj koji je naišao.

Ona je udarila u tramvaj i pala između njega i tračnica nakon čega ju je tramvaj vukao po tlu te je pritom zadobila više tjelesnih ozljeda.

Prije nekoliko dana policija je objavila njihove fotografije. Okrivljenici su identificirani i privedeni. Prema priopćenju zagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva, 20 i 19-godišnjaku se na teret stavlja pokušaj teškog ozljeđivanja.

Protiv obojice okrivljenika je zatraženo određivanje istražnog zatvora kako ne bi ponovili kazneno djelo koje im je stavljeno na teret. Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu nije prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva te je okrivljenike pustio da se brane sa slobode. Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu najavilo je podizanje žalbe na tu sudsku odluku, piše Jutarnji list.

/HMS/

error: Content is protected !!