Izbornik Zlatko Dalić je uoči prve utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Slovenije u Ljubljani u problemima zbog ozljeda dva važna ofenzivna igrača.

Ante Rebić opet je ozlijeđen u Milanu i zna se već neko vrijeme da neće biti na rasploaganju, a u nedjelju je došla još jedna neugodna vijest, ozljeda Brune Petkovića, napadača Dinama koji je u izvrsnoj formi i koji je već neko vrijeme sa svojom dobrom tehnikom i sposobnošću držanja lopte veoma važan kotačić u igri hrvatske reprezentacije.

Kao utjeha tu je ipak povratak napadača Hoffenheima Andreja Kramarića.

– Jučer smo u Zagrebu trenirali i isprobali kako odigrati bez Petkovića. Nedostaje nam on, nedostaje nam i Rebić, s njima bi neke stvari drugačije postavili, no imamo mi druge igrače za napad. Jako nam je važan dobar start kvalifikacija, moramo pokazati svoju pravu snagu bez obzira na to što nismo imali vremena za prave pripreme, rekao je na konferenciji za novinare dan prije utakmice Dalić.

Većina hrvatskih nogometaša u dobroj je formi, pa i ključni kotačić, kapetan Luka Modrić, koji je sigurno predvoditi Vatrene protiv neugodne Kekove Slovenije.

Oko njega bi u veznom redu trebali biti Marcelo Brozović i Mateo Kovačić, dok bi ispred njih trebao startati Nikola Vlašić. Na golu je neupitan Dominik Livaković, koji će “čuvati leđa” obrani sa SP-a u Rusiji, Dejanu Lovrenu i Domagoju Vidi. Na lijevom beku izvjestan je Borna Barišić, a na desnom će vrlo vjerojatno krenuti oporavljenik i povratnik Šime Vrsaljko. U napadu je logičan izbor Andrej Kramarić, a pored nega nešto povučeniji Ivan Perišić.

Pitanje je hoće li izbornik iskoristiti sjajnu formu Dinamovog Mislava Oršića, no teško je očekivati da će se odlučiti na uvrštenje Oršića u početni sastav, vjerojatnije je da će on čekati priliku s klupe.

Moguće je da se Dalić odluči za nešto drugačije posložen sastav, na primjer da Petkovića direktno zamijeni nogometaš sličnih osobina Ante Budimir, ali i da umjesto Kovačića u veznom redu priliku na krilu od početka dobiju ili Josip Brekalo ili Oršić.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!