Mlada nogometna reprezentacija Portugala, koja će u četvrtak igrati protiv Hrvatske na Europskom prvenstvu igrača do 21 godine u Sloveniji, poručila je u ponedjeljak kako dolazi po pobjedu.

– Svakom protivniku ćemo pristupiti maksimalno ozbiljno. Odgovorno ćemo odigrati u svakoj utakmici jer momčadi koje su na Europskom prvenstvu već su pokazale da su kvalitetne samim plasmanom na to natjecanje. U svakom susretu ćemo tražiti pobjedu, izjavio je 20-godišnji desni bek Tomas Tavares u obraćanju medijima.

Uz Portugal i Hrvatsku u skupini se nalaze Švicarska i Engleska.

– Mi vjerujemo u sebe, u svoju kvalitetu, te ćemo dati sve od sebe. Svjesni smo da ćemo se morati namučiti za ostvariti dobar rezultat, no želimo svoj narod učiniti ponosnima, napomenuo je Tavares, inače igrač portugalskog prvoligaša Farensea.

Portugalska U-21 reprezentacija okupila se u nedjelju u kampu pored Lisabona, a u ponedjeljak je ondje trenirala. U utorak će sletjeti u Ljubljanu u 19.30 sati.

– Našu momčad krasi zajedništvo i veselje. Premda je oštra konkurencija na raznim pozicijama to je ujedno i zdrava konkurencija među nama, rekao je Tavares.

– Igrat ćemo protiv velikih reprezentacija, sjajnih igrača, na visokoj razini. To će svakome od nas biti prilika da u teškim utakmicama i situacijama pokažemo svoju kvalitetu, ali i da naučimo nešto, dodao je.

U dosadašnja tri međusobna susreta Portugal je slavio dva puta a Hrvatska jednom.

Portugalci su 1999. pobijedili na domaćem terenu s 2-0, a četiri dana poslije je Hrvatska pobijedila na Poljudu s 3-0. U susretu odigranom 2013. Portugal je opet je bio bolji kao domaćin i slavio s 2-0.

Popis U-21 reprezentacije Portugala za Europsko prvenstvo

Vratari: Diogo Costa (Porto), Joao Virgínia (Everton) i Luis Maximiano (Sporting)

Braniči: Diogo Leite (Porto), Diogo Queiros (Famalicao), Diogo Dalot (Milan), Pedro Pereira (Crotone), Thierry Correia (Valencia), Tiago Djalo (Lille) i Tomas Tavares (Farense)

Vezni: Daniel Braganca (Sporting), Fabio Vieira (Porto), Filipe Soares (Moreirense), Florentino Luis (Monaco), Gedson Fernandes (Galatasaray), Pedro Goncalves (Sporting), Vitor Ferreira (Wolverhampton Wanderers) i Joao Mario (Porto)

Napadači: Dany Mota (Monza), Trincao (Barcelona), Francisco Conceicao (Porto), Goncalo Ramos (Benfica) i Tiago Tomas (Sporting)

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!