Izbornik nogometne reprezentacije BiH Ivaylo Petev najavio je kako će njegovi reprezentativci ići na pobjedu protiv Finske u srijedu navečer u Helsinkiju na otvaranju kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvu u Kataru 2022. godine.   

Bugarski trener, koji je bosanskohercegovačku reprezentaciju preuzeo prije nekoliko tjedana potvrdio je u utorak na konferenciji za novinare u Helsinkiju kako  uglavnom već zna početni sastav svoje momčadi koju će predvoditi kapetan Edin Džeko. Pritom je naglasio kako ga ne bi zadovoljio neriješen rezultat, istodobno  upozorivši da domaćin veoma nezgodan na svome terenu.    

– Ići ćemo na pobjedu svim snagama, rezultat ne mogu komentirati. Sve je moguće, osobno mene ne bi zadovoljio remi, idemo na pobjedu i to je naš glavni cilj, izjavio je Petev. 

Pritom je priznao kako smatra da je Finska vrlo jaka reprezentacija i da ima izvanserijskog napadača Pukkia, ali da on, uz borbenost, pametan i jedinstven pristup svojih nogometaša, vjeruje u uspjeh.

Najbolji nogometaši bosanskohercegovačke reprezentacije Edin Džeko i Miralem Pjanić vrlo malo igraju u Romi i Barceloni, ali to bugarskog trenera posebno ne brine.

– Ne brine me Pjanićeva forma, on i Džeko su preiskusni igrači, znaju kako se treba ponašati, kazao je Petev.

Sve do utorka navijači “Zmajeva” su strahovali da Džeko zbog  ozljede možda neće predvoditi svoje suigrače u Helsinkiju. On je otklonio sve sumnje i nosit će  kapetansku vrpcu u srijedu navečer.

– Nemamo dobra sjećanja, izgubili smo zadnju utakmicu protiv Finske u Helsinkiju, to je bila ključna utakmica u kvalifikacijama za EURO. Finska stoji kompaktno i igra na kontranapade, dobro ih poznajemo i mislim da neće biti nekih iznenađenja. Tim koji je došao do Europskog prvenstva je uvijek dobar tim, rekao je Petev.

Uz BiH i Finsku u kvalifikacijskoj skupini su još i Francuska te reprezentacije Ukrajine I Kazahstana.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!