Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Zagrebu završio je obdukcijski nalaz za Milana Bandića i taj nalaz proslijeđen je kliničkoj bolnici Sveti Duh koja je i tražila obdukciju, obzirom da je u toj bolnici nastupila smrt Milana Bandića 28. veljače ove godine.

Istodobno, DORH je Jutarnjem danas potvrdio kako je počeo s izvidima oko smrti Milana Bandića, doznaje Jutarnji list.

“Nastavno na Vaš upit, možemo odgovoriti da je u tijeku provođenje izvida, a nakon provedenih izvida javnost će o utvrđenom biti obaviještena. Kako su izvidi sukladno članku 206. f Zakona o kaznenom postupku tajni tako Vam za sada nismo u mogućnosti dati više informacija ni odgovoriti na daljnja pitanja”, odgovorila je zamjenica općinskog državnog odvjetnika Ksenija Jurin Panić.

Što se tiče izvida koje provodi Državno odvjetništvo, osim te medicinske dokumentacije moguće je da će se ispitati svi relevantni svjedoci vezano uz okolnost smrti Milana Bandića. Međutim, DORH ne precizira koga i u kojem roku će ispitivati.

Obzirom na različite verzije boravka i provođenja zadnjih sati zagrebačkog gradonačelnika na zagrebačkom Vrhovcu, Državno odvjetništvo bi od policije moglo zatražiti da od teleoperatera zatraži i ispis poziva, poruka te druge telekomunikacijske korespondencije u navedeno vrijeme, a i pregled sve relevantne dokumentacije.

Podsjetimo, nakon niza kontradiktornih medijskih napisa o tome gdje se Milan Bandić nalazio u vrijeme kada je doživio infarkt od kojega je kasnije preminuo u bolnici aktivist Stjepan Perko podnio je 11. ožujka kaznenu prijavu protiv prijatelja zagrebačkog gradonačelnika i jedne nepoznate osobe.

Prijavom su obuhvaćeni Bandićevi prijatelji Gzim Redžepi i Sergije Ivanović koji su javno tvrdili da su bili s Milanom Bandićem kad mu je pozlilo u Ivanovićevoj kući na Vrhovcu, ali i Natalija Prica na čiju je obližnju adresu navodno stigla hitna pomoć. U prijavi se spominje još jedan nepoznati počinitelj.

Tvrdeći je da prijavom želio primorati institucije da rasvijetle okolnosti pod kojima je Bandić umro Perko je zaključio kako postoji dovoljno javno dostupnih informacija koje upućuju na sumnju o postojanju kaznenog djela nepružanja pomoći, ali i nepružanja medicinske pomoći u hitnim slučajevima.

S obzirom na “nevjerojatne podudarnosti navodnih svjedoka i aktera u cijelom tom nesretnom događaju” Perko je novinarima rekao kako traži da se istraži točno vrijeme i mjesto gdje je nastupila životna opasnost, a potom i točno vrijeme i mjesto smrti, kao i tko je bio prisutan u trenutku nastupanja životne opasnosti.

Bandićeva obitelj potom je, preko odvjetnice, zatražila da ih se poštedi medijskog linča i da ne im se ne zadire u privatnost.

Izvor: narod.hr/Jutarnji list

error: Content is protected !!