Carinski službenik, 58-godišnjak, osumnjičen je za zlouporabu položaja i ovlasti. Rezultat je to kriminalističkog istraživanja koje su proveli PNUSKOK – Služba Osijek, u koordinaciji s USKOK-om.  

Postoji sumnja da je osumnjičeni počinio navedena kaznena djela 14. ožujka na jednom graničnom prijelazu s Bosnom i Hercegovinom, kao službena osoba – carinski službenik. Nakon što su carinski službenici prilikom pregleda jednog vozila, čiji je vozač ušao s područja Bosne i Hercegovine, u prtljažniku pronašli robu, a koju je vozač propustio prijaviti, osumnjičeni 58-godišnji službenik mu je rekao da je dužan platiti kaznu zbog uvoza navedene robe te od njega tražio i uzeo novac u različitim valutama u protuvrijednosti najmanje 10.500 kuna.

Osumnjičeni je na navedenu robu obračunao carinska davanja u ukupnom iznosu od 1.259,38 kuna, dok je preostali iznos novca zadržao za sebe – izvijestio je MUP. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je policija protiv njega podnijela kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!