Zrinka Ljutić i Filip Zubčić okitili su se naslovima veleslalomskih prvaka države nakon današnjih utrka FIS Otvorenog prvenstva Hrvatske voženih na Sljemenu.

Ljutić je do svog prvog naslova veleslalomske prvakinje Hrvatske došla pobjedom sa samo tri stotinke prednosti ispred Leone Popović koja je vodila nakon prve vožnje. Treće mjesto zauzela je Andrea Komšić sa 1.30 sekundi zaostatka.

Tri prvoplasirane skijašice su iz Hrvatske tako da je plasman za državno prvenstvo jednak NC utrci i poretku za Prvenstvo Zagrebačke županije. Od ostalih hrvatskih predstavnica Tili Grgurić  zauzela  je 10. mjesto,  Marta Tomšić  13., a Karla  Karađole  nije  završila  prvu vožnju.

Prvi put u karijeri prvak Hrvatske u veleslalomu je Filip Zubčić koji je očekivano na vrlo suveren način pobijedio na Sljemenu. Vodio je i nakon prve vožnje, koju je postavio njegov trener Marko Šuman, a svoju dominaciju potvrdio je i u drugoj vožnji, na stazi koju je postavio Amir Ljutić.

S vremenom 1:52.19 Zubčić je utrku završio ispred drugoplasiranog Istoka Rodeša koji je zaostao 96 stotinki. Treći  je bio Austrijanac Lukas Gasser sa zaostatkom od +2.36 sekundi.

Četvrtim mjestom na utrci, sa 2.40 sekundi zaostatka za Zubčićem, Elias Kolega osvojio je treće mjesto na Prvenstvu Hrvatske. Od ostalih hrvatskih predstavnika Filip Krota utrku je završio na 7. mjestu, Roko Begović na 11., Dario Komšić na 12.. Otto Orešić na 14., Lovro Širokina  na 15., a Tin Gregurić na 18. mjestu. Grgur Pajalić, Grga Kecerin i Tvrtko Ljutić nisu završili utrku.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!