Hrvatska tenisačica Ana Konjuh (WTA – 338.) svladala je u prvom kolu WTA 1000 turnira u Miamiju Čehinju Katerinu Siniakovu (WTA – 70.) sa 7-6 (3), 7-5 i prvi put nakon više od tri godine ostvarila pobjedu u glavnom ždrijebu jednog WTA turnira.

Bio je to drugi međusobni dvoboj 23-godišnje Dubrovčanke s 24-godišnjom Čehinjom i njezina druga pobjeda, do koje je stigla nakon gotovo dvosatne borbe i preokreta u oba seta.

Konjuh će prvi put u karijeri zaigrati u drugom kolu velikog turnira u Miamiju, a tamo je čeka 18. nositeljica i 19. tenisačica svijeta Amerikanka Madison Keys s kojom se još nije susretala.

Siniakova je bolje počela meč i povela s 3-0, ali je Konjuh odgovorila istom mjerom i izjednačila na 3-3. Do kraja seta više nije bilo prilika za oduzimanje servisa, a hrvatska tenisačica bolje je odigrala ‘tie-break’ te ostavila Čehinju na tri poena.

Siniakova je u drugom gemu drugog seta spasila tri ‘break-lopte’ i uz dva ‘breaka’ povela 5-2. No, do set-lopte nije stigla. Sjajnom igrom, odličnim servisima i neobranjivim ‘winnerima’ Konjuh je nanizala pet gemova za najznačajniju pobjedu još otkako je u prvom kolu WTA turnira u Brisbaneu u siječnju 2018. godine svladala tada 31. tenisačicu svijeta Nizozemku Kiki Bertens.

Osim Ane Konjuh, u drugom kolu turnira u Miamiju igrat će i najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić koja je postavljena za 20. nositeljicu, a suparnica će joj biti Ruskinja Ana Kalinskaja (WTA – 115.), koja je sa 6-4, 7-6 (5) nadigrala Rumunjku Irinu Begu (WTA – 74.).

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!