U Hercegbosanskoj županiji, najvećoj u Federaciji Bosne i Hercegovine, ne poštuje se odluka Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva o policijskom satu, a resorni ministar Momčilo Bajić je za N1 je kazao da je u pitanju proceduralna stvar.

“Nije bio Krizni stožer, bit će sutra, onda ćemo ići sa priopćenjem. Ništa strašno, ne mogu bez Stožera donijeti niti jednu odluku. Nismo se stigli sastati danas – nego ćemo sutra”, izjavio je za N1 Momčilo Bajić.

U razgovoru za N1 je kazao da je u pitanju proceduralna stvar.

“Ne možemo da ne poštujemo odluku Vlade FBiH, ali nismo se sastali. Ja kao ministar sam ne mogu donijeti odluku”, zaključio je.

Podsjećamo, od 24. ožujka 2021. godine na snazi je ograničavanje kretanja na teritoriju Federacije BiH od 21:00 do 05:00 sati. Ovu mjeru za suzbijanje širenja koronavirusa predložio je Krizni stožer FBiH, a usvojila i naredila Vlada FBiH.

Od ove naredbe izuzeti su svi zaposlenici uključeni u provođenje mjera i aktivnosti na rješavanju epidemije COVlD-19 na području FBiH, oni kojima se proces rada odvija u smjenama, međugradski i međunarodni prijevoz putnika, taksi služba, kao i vozači teretnih vozila u domaćem i međunarodnom transportu.

Vladama županija, odnosno županijskim stožerima ministarstava zdravstva naređeno je uvođenje restriktivnijih mjera na osnovu procjene epidemiološke situacije u županiji, odnosno općini, uz redovno obavještavanje Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Izvor:N1

error: Content is protected !!