Odbojkašice SOK Mostar ostvarile su nedavno veliki uspjeh plasiravši se u prvo polufinale doigravanja za prvaka BiH pobijedivši u dvije teške utakmice ekipu ŽOK Jahorina. Zasigurno je to, uz osvojeni Kup FBiH iz prošle sezone, najveći uspjeh ovog malog, ali jako dobro organiziranog i još bolje vođenog kluba.

Nagrada za sve što su djevojke prikazale u ovoj sezoni bit će polufinalna serija protiv daleko najbolje ekipe u BiH a možda i šire, Bimal Jedinstva iz Brčkog. Prva utakmica igrat će se već sutra u dvorani na Bijelom Brijegu, a ovaj sutrašnji praznik odbojke najavila je za Pogled.ba kapetanica tima i jedna od najboljih odbojkašica popularnih ‘Sokica’ Amra Mandžukić.

“Prvo što želim je da čestitam svim djevojkama i treneru na ovom sjajnom rezultatu i još boljoj sezoni koju smo odigrale” – otpočela je kapetanica mostarskog tima i naglasila:
“Veliki je ovo poduhvat i za nas ali i za cijeli grad. Što se tiče samog polufinala, zna se da igramo protiv daleko najbolje ekipe u državi, te tima koji nekoliko godina suvereno vlada bh. odbojkom i kao takav je sigurno veliki favorit u ovoj polufinalnoj seriji. Ono što je naša prednost je potpuna rasterećenost jer mi nakon svega ostvarenog nemamo nikakav pritisak i možemo uživati u utakmici protiv velikog protivnika a i pokazati zašto je ova sezona, iako igrana u teškim uvjetima, bila toliko posebna i dobra za nas. Već smo nekoliko puta ponovile da je velika šteta što na utakmicama nema publike, taj žal će sutra biti još veći jer bi se itekako imalo što vidjeti, no evo, ako se već ne može u dvoranu, ovim putem bih pozvala sve one kojima je sport, a posebno odbojka u srcu, da nas bodre preko malih ekrana. Mi ćemo nastojati dati sve od sebe i pokazati da nismo uzalud tu gdje jesmo” – kazala je Amra Mandžukić. 

Utakmica se igra sutra u 16:30h u dvorani na Bijelom Brijegu a prijenos susreta možete gledati u direktnom prijenosu na kanalu RTV HB.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!