Prošli tjedan Nacionalni stožer objavio je da je od posljedica koronavirusa preminula 12-godišnja djevojčica koja je uz to imala i druge bolesti. Njezina majka za RTL poručuje da je dijete umrlo od srčanog aresta. 

”Rečeno nam je od čega je preminula. Rečeno nam je i da se ne treba raditi obdukcija jer uopće nema sumnje da je bilo što drugo prisutno bilo jer je došla afebrilna, sve drugo je bilo u redu”, kazala je majka preminule djevojčice za RTL.

Djevojčica je od rođenja imala bolesno srce, a lani kada je krenula epidemija, njezini roditelji odlučili su s djecom otputovati iz Zagreba na more i izolirati se kako bi zaštitili bolesno dijete.

”Zapravo smo u proljeće još otišli iz Zagreba i izolirali se potpuno od svih. Od obitelji, od prijatelja, da budemo apsolutno bez ikakvih kontakata. Ona ima i stariju sestru koja je u online nastavi”, rekla je majka.

Jedni drugima, kaže majka, bili su jedini kontakt, učinili su sve da zaštite djevojčicu. Šokirala ih je objava na press konferenciji Nacionalnog stožera da je dijete preminulo od koronavirusa.

Majka je pisala ravnatelju Zavoda za javno zdravstvo i tražila ispriku. Krunoslav Capak danas izjavu nije htio davati. Kratko je poručio da su u Zavodu tu informaciju dobili od splitskog KBC-a gdje je djevojčica preminula. Na Firulama su novinare RTL-a, pak, uputili na Ministarstvo zdravstva.

Roditelji i sestra preminule djevojčice imaju čak dva negativna nalaza na koronavirus.

PIŠE PSD

error: Content is protected !!