U prvom kolu nastavka prvenstva u Premier ligi rukometašica u Hadžićima ozlijedila se Matea Šumelj, rukometašica Izviđača CO.

Bio je to veliki peh za ekipu u kojoj je Matea uz imenjakinju Nosić i sestru Martinu bila nositeljica igre.

Iako je ozljeda bila teška na operaciju je išla tek neki dan.

„ Dok sam „sredila“ svu potrebnu papirologiju i izvršila sve pretrage prošlo je vremena, pa onda korona koja je sve bacila u drugi plan. U utorak je operativni zahvat na prednjim križnim ligamentima i meniskusu  izveo dr. sc. Maki Grle spec.ortoped. Operacija je prošla u redu i evo me doma“, rekla nam je u telefonskom razgovoru Matea Šumelj.

Od ozljede do operacije prošla su skoro dva mjeseca, a iz Kluba niti riječi što jedna sportašica kao Matea ni u kom slučaju ne zaslužuje.

Nekoga će to možda i začuditi, ali pisca ovih redaka sigurno neće.

Naime, u više sam navrata pokušavao ukazati na nebrigu Kluba prema ŽRK Izviđač kojeg pojedinci što „tetoše“ muški klub ne doživljavaju kao sastavni dio kluba, najradije bi da ga nema. Ozljeda ponajbolje igračice ih zanima kao „lanjski snijeg“, ali cure se još uvijek ne daju, igraju i bore se kao u inat. Mateu smo upitali što sada slijedi?

„Slijedi mi ležanje i mirovanje šest do osam mjeseci, a nakon toga vidjet ćemo. Uglavnom, za mene je sezona završena, a vjerojatno i početak slijedeće“ reče nam Matea koju optimizam ne napušta ni u ovakvim trenucima. Želimo joj brzi oporavak i povratak u „staro jato“ ako ga tada i bude s obzirom na situaciju.

Mile Kraljević / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!