Medicinska sestra i bolničarka iz KB-a Dubrava, koje su pokrale pacijente u osobito teškom zdravstvenom stanju, dobile su izvanredni otkaz, potvrdio je za HRT ravnatelj bolnice Ivica Lukšić.

Tužiteljstvo je izvijestilo kako se medicinska sestra D. L. (45) sumnjiči da je od 16. studenog 2020. pa sve do 19. veljače od više pacijenata koji su se liječili u KB Dubrava uzimala novac, bankovne kartice i druge vrjednije predmete čime ih je oštetila za nešto više od 26.000 kuna.

Policija je precizirala kako je D. L. okrala četvero pacijenata u teškom zdravstvenom stanju te da je dio ukradenog nakita prodala u poslovnicama za otkup zlata i potrošila novac.

Bolničarka M. K. (51) je osumnjičena da je od 14. studenog 2020. pa sve do 15. siječnja od pacijenta uzela novčanik u kojem su bile bankovne kartice s kojima je u više navrata na bankomatima podignula više od 10.300 kuna. M. K. se tereti za pet kaznenih djela računalne prijevare od kojih su dva ostala u pokušaju jer su joj transakcije s karticama odbijene.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor dvjema zaposlenicama KB Dubrava.

Njihov postupak osudila je i Hrvatska komora medicinskih sestara (HKMS).

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!