Voditelj HRT-ove emisije ”Nedjeljom u 2”, Aleksandar Stanković, na svojem se Facebook profilu ‘obračunao s bivšom kolegicom novinarkom, a sada saborskom zastupnicom Karolinom Vidović Krišto.

“Svađa” je nastala zbog prozivki o visini plaće. Stanković je opovrgnuo tvrdnje o plaći višoj od 20.000 kuna.

“Neistina je da na HRT-u imam plaću preko 20 tisuća kuna. Moja plaća je 13.628,27 kn. i kao takva nije ni među prvih 20 na HRT-u. Istine radi, saborska zastupnica Vidović Krišto ima plaću 20.425 kuna pa se valjda zaj*****. Gledajući sebe u ogledalo vidjela je mene, ali k***!

To si ti Vidović Krišto. Priviđam ti se u mokrim snovima”, poručio je Stanković.

Na njegove objave reagirala je saborska zastupnica Vidović Krišto koja je predsjedniku Vlade RH poslala “dopis u svezi vulgarnog i nasilničkog istupa novinara HRT-a”.

Između ostalog u dopisu stoji kako je novinar Aleksanadar Stanković objavio “vulgaran i uvredljiv tekst”.

“Njegovi argumenti su, naravno, netočni. Zabrinjavajuća je razina primitivizma koji koristi novinar javne televizije kojemu HRT već 20 godina daje prostor i emisiju u ‘prime timeu’ te ga skupo plaća. Razlog mog obraćanja Vama je što ste Vi stvarni upravitelj i javnog medija HRT-a, a i ostalih mainstream medija u Hrvatskoj te time snosite i apsolutnu odgovornost za stanje u medijima. U potpunosti je razumljivo da moja borba protiv korupcije i moje zalaganje za vladavinu prava jako puno moćnika u Hrvatskoj iritira, no s time će se morati pomiriti. Ali postoje granice koje jedno društvo ne smije prijeći.

Osiromašeni hrvatski građani nemaju razloga skupo plaćati HRT, a od tog HRT-a istodobno biti konstantno vrijeđani. Pristojnost u javnoj komunikaciji Hrvatska nije gubila ni u ratnim vremenima. Stoga se Vi morate zapitati u kojem je duhovnom stanju hrvatsko društvo kada visokoplaćeni novinari komuniciraju na navedeni način”, piše između ostalog u dopisu.

/HMS/

error: Content is protected !!