Predsjednik Skupštine Županije Zapadnohercegovačke Ivan Jelčić sazvao je 22. sjednicu koja će se održati u srijedu 31. ožujka 2021. godine, s početkom rada u 11 sati u dvorani za sastanke Skupštine ŽZH (zgrada ŽZH – prizemlje).

Na dnevnom redu ponovno se našao prijedlog Zakona o ljekarničkoj djelatnosti, o kojemu se trebalo raspravljati na sjednici 18. rujna, no isti je zbog određenih manjkavosti i na prijedlog kluba zastupnika vladajućeg HDZ-a BiH skinut s dnevnog reda i vraćen na doradu.

Premijer županije Zdenko Ćosić je govoreći na ovu temu najavio liberalizaciju uvjeta za otvaranje ljekarni u zapadnoj Hercegovini.

Poznato je kako mi nismo do sada imali takav zakon, odnosno postupali smo sukladno federalnom zakonu i pravilniku. U novom zakonu koji donosi naša županija, neke će se mjere o otvaranju ljekarničkih djelatnosti da tako kažem liberalizirati, prije svega kada je u pitanju broj stanovnika na određenom području što je ranije bilo limitirano federalnim pravilnikom, a to radimo kako bismo otvorili tržište za sve one koji su zainterisani raditi s ovom djeltanošću. Mislimo da nemamo niti premalo niti previše ljekarni, nego želimo da tržište odredi koliko će ih biti, kazao je predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić u rujnu uoči 18. sjednice na kojoj se trebalo raspravljati o ovom zakonu.

A zašto je tada skinut ovaj prijedlog Zakona s dnevnog reda, otkrio je ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH Tomislav Pejić.

Zbog širokog interesa javnosti, rasprava o Zakonu o ljekarničkoj djelatnosti je povučena s današnjeg dnevnog reda sjednice SKupštine ŽZH. On je povučen na daljnje konzultacije sa zainteresiranim stranama, a očekujemo da se će taj dio u predstojećem razdoblju obaviti, ministarstvo će organizirati rasprave i saslušati sve strane, rekao je Pejić za portal Jabuka.tv.

Pogledaj prijedlog Zakona o ljekarničkoj djelatnosti ŽZH OVDJE

Ostaje za vidjeti hoće li ovim zakonom biti zadovoljni kupci i vlasnici ljekarni te hoće li zakon ovaj put biti i usvojen.

Od ostalih točaka koje će se naći na Dnevnom redu 22. sjednice Skpštine ŽZH, izdvojimo kako će se raspravljati o Strategiji razvoja ŽZH za razdoblje 2021.- 2027. godine, a također raspravljat će o Odluci o donošenju Plana upravljanja otpadom u ŽZH za razdoblje 2021-2031. godine.

Izvor: Jabuka.tv

error: Content is protected !!