Hrvatska U-21 reprezentacija porazom od Portugala 0:1 otvorila je grupnu fazu Europskog prvenstva u Sloveniji.

Jedini gol na utakmici zabio je Fabio Vieira u 68. minuti, četiri minute nakon što je ušao u igru.

Bila je ovo ukupno deseta utakmica Hrvatske na završnim U-21 turnirima i još čekamo na prvu pobjedu. Mladi Vatreni imaju tri remija i sedam poraza.

Protiv Portugala je ubilježen minimalan poraz, a ostaje dojam da su igrači Igora Bišćana morali puno više riskirati u ovoj utakmici. Hrvatska se većinom utakmice branila, a tek nakon primljenoga gola uslijedila je malo ofenzivnija igra, no u drugom dijelu nije stvorena nijedna izgledna prilika.

Mladi Vatreni su dobro započeli dvoboj s neugodnim Portugalcima, bili su ravnopravni do 24. minute, a onda je uslijedila opsada našeg gola. U 24. minuti stoperi Erlić i Vušković blokirali su opasne udarce iz blizine Portugala, nakon što je Moro neoprezno izgubio loptu na 20 metara od našeg gola. U nastavku akcije Quieroz je ostao sam poslije udarca s kuta i glavom s pet metara pogodio lijevu vratnicu Šemperova gola. U 34. minuti Pote je uputio udarac koji Šemper jedva brani, a Gedson pet minuta kasnije pokušava neprecizno iskosa.

Hrvatska je u prvom dijelu imala samo udarce Majera i More iz daljine, te šansu Kulenovića, koji je pokušao iskosa, no portugalski vratar je to obranio.

Drugi dio je započeo slično kao i prvo poluvrijeme, pomalo letargično, da bi u prvoj opasnijoj akciji u drugom dijelu Portugalci poveli. Obrana Hrvatske nije očistila loptu ispred svog gola, a dva igrača koja su ranije ušla u igru zaslužna su za pogodak – Mota je savršeno proigrao Vieiru, a igrač Porta se sjurio iz drugog plana i plasirao loptu pored Šempera.

U 79. minuti odličan centaršut Bradarića očistio je Leite, a u 84. minuti Portugalci su napravili skoro identičnu akciju kao i prilikom gola, ali je Leite poslao loptu iznad grede. Završni pritisak Hrvatske nije urodio plodom, a niti opasnijom situacijom za izjednačenje.

Ranije je Švicarska u ovoj skupini pobijedila Englesku 1:0, a pogodak odluke zabio je Dan Ndoye u 78. minuti utakmice.

U 2. kolu u nedjelju Hrvatska igra protiv Švicarske, a u drugom susretu se sastaju Portugal i Engleska.

HRVATSKA – PORTUGAL 0:1
Strijelci: 0-1 Vieira (68)

Utakmica se igrala na stadionu Bonifika, a sudio je Poljak Frankowski.

PORTUGAL: Costa – Correia, Queiros, Leite, Dalot – Fereirra, Florentino (Vieira, 62), Fernandes (Virinha, 73)- Trincao (Coinceicao, 63), Tomas (Mota, 63), Pote (Ramos, 80)

HRVATSKA: Šemper – Šverko, Erlić, Vušković, Bradarić – Bistrović (Žaper, 75), Moro (Babec, 67), Franjić (Špikić, 75) – Majer (Musa, 67), Kulenović (Vizinger, 64), Ivanušec

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!