Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je tijekom drugog dana sjednice, koja se održava 24. i 25. ožujka u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini. Tako je na poziciju predsjednika Općinskog suda u Kalesiji imenovana Dražena Pejanović, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Gračanici Meliha Hadžihasanović, a na poziciju glavnog tužitelja Županijskog tužiteljstva u Zenici Vesna Kaknjo.

Istovremeno, Smajo Šabić imenovan je na poziciju suca Županijskog suda u Sarajevu, Dženana Hadžiomeragić na poziciju dodatnog suca Županijskog suda u Sarajevu, Snježana Maksumić na poziciju suca Općinskog suda u Čapljini, a Mirsad Ahmetović na poziciju vršitelja dužnosti predsjednika Općinskog suda u Goraždu.

Na poziciju dodatnog suca Suda Bosne i Hercegovine imenovan je Mirko Božović. Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTVBiH je uzeo u obzir kriterije poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa s radnim kolegama, ponašanja izvan posla, profesionalne nepristranosti i ugleda te iskustva na rukovodećim poslovima.

Pri imenovanju, VSTVBiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova. Novoimenovani nositelji pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 19. travnja, priopćeno je iz VSTV-a BiH.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!