Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je na zeničkom stadionu Bilino polje prijateljski susret protiv Kostarike, koji je okončan rezultatom 0:0.

Bio je to ujedno i prvi međusobni duel ova dva nacionalna tima, u kojem je bosanskohercegovački tim nastupio u potpuno izmijenjenim sastavom u odnosu kvalifikacijski duel za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, koji su u srijedu odigrali u Helsinkiju protiv Finske, kada je rezultat također bio neriješen- 2:2.

Osim izbornika Ivayla Peteva, koji je pozitivan na koronavirus, večeras su pošteđeni bili kapetan Edin Džeko, Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Siniša Saničanin i Rade Krunić, koji će biti u konkurenciji za naredni kvalifikacijski meč, koji ćemo u srijedu, 31. marta, s početkom u 20.45 sati, igrati na sarajevskom stadionu Grbavica protiv Francuske.

U izjednačenom meču i bez puno izglednih prilika, Amir Hadžiahmetović je u 7. minuti šutirao, ali je gostujući golman Leonel Moreira lako odbranio. Hadžiahmetović je i u 25. minuti pokušao sa preko 20 metara, ali je lopta otišla preko prečke.

Prvi ozbiljniji pokušaj gostiju prema golu debitanta Nikole Vasilja zabilježili smo u 30. minuti, kada je Felicao Brown sa oko 18 metara šutirao pokraj lijeve stative. Posljednju ozbiljniji priliku u prvom dijelu imao je Ermedin Demirović, koji je u 41. minuti šutirao glavom sa oko 10 metara, ali nije najbolje zahvatio loptu koja je otišla pored gola pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

U nastavku, Kostarika je u 51. minuti imala dvije izgledne prilike, oba puta preko Barlona Sequeire. Prvi je šut odbranio Vasilj i skrenuo loptu u korner, nakon kojeg je sa gol-crte loptu u polje izbio Branimir Cipetić. Gosti su signalizirali da je lopta prešla crtu, ali je slovenački sudija Nejc Kajtazovič pokazao da se igra nastavi. U nastavku je bilo još nekoliko poluprilika s obje strane, ali golmani nisu imali puno posla.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!