– Sigurno da je u subotu utakmica u kojoj idemo po pobjedu, po tri boda. Nakon poraza od Slovenije i nakon naših razgovara želimo biti ekipa i prenijeti to na teren, rekao je Ante Budimir u najavi dvoboja s Ciprom koji je u prvom susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. odigrao 0:0 sa Slovačkom.

– Cipar je dobro organizirana momčad koja se brani s puno igrača. Razgovarali smo i o prošloj, i o ovoj utakmici, treba napadati dubinu, prostor iza leđa protivničke obrane. Moramo biti koncentrirani i strpljivi, to je to. Nadam se da ćemo u igri prema naprijed uspjeti napraviti priliku više i pobijediti. Moramo pustiti na stranu takozvane individualne utakmice, važno je da budemo kolektiv. Niti ću ja, niti će itko drugi sam pobijediti utakmicu, bitno je da budemo kao jedan i po tom pitanju napravimo iskorak, dodao je Budimir.

– Ciprani stoje dosta gusto, vrlo su agresivni i kad god imaju pozitivan rezultat sto posto su u utakmici, živi i organizirani. Imaju kvalitetnog napadača, ali, općenito govoreći, rijetko je koja velika momčad na početku kvalifikacija bila uvjerljiva. Evo, Španjolska je remizirala s Grčkom 1:1, Portugal se namučio protiv Azerbajdžana. Utakmice su dosta izjednačene, bez obzira o kojim se protivnicima radi. Dakle, moramo biti usredotočeni na nas, svatko mora dati maksimom i u tom će slučaju do izražaja doći naša kvaliteta.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!