Nakon poraza (1:0) od Slovenije u Ljubljani, hrvatska nogometna reprezentacija danas u 18 sati na Rujevici igra susret drugog kola skupine H europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Vatreni su nakon prvog poraza od Slovenije u povijesti izgubili pravo na kiks i danas moraju uzeti sva tri boda.

Izbornik Zlatko Dalić vratit će se na sustav igre s jednim napadačem, pa se očekuje da će za proboje po bokovima na desnoj strani biti zaduženi Josip Brekalo i Šime Vrsaljko, a na lijevoj Ivan Perišić.

– Puno smo razgovarali o svemu u protekla dva dana, analizirali puno stvari. Svjesni smo da nismo bili dovoljno dobri da napravimo rezultat, barem da ne izgubimo. Svjesni smo da zaslužujemo kritike, pogotovo ja. Ja sam izbornik, ja tu momčad vodim i selekcioniram i od toga ne bježim. Dakle, na meni je da poradim na tome da se popravimo i da budemo onakvi kakvi moramo biti. Moja je ambicija puno veća od onoga što Hrvatska trenutno pokazuje i kako igra. Prihvaćam sve kritike, iako bi priča, da smo zabili pogodak na početku iz onih dviju prilika, bila sasvim drukčija. Vjerojatno bismo govorili o odličnoj taktici, o učinkovitom rombu, Vlašiću i Kramariću, nadopunjavanju, golu, prilikama, rekao je Dalić.

– Cipar je dobro organizirana momčad koja se brani s puno igrača. Razgovarali smo i o prošloj, i o ovoj utakmici, treba napadati dubinu, prostor iza leđa protivničke obrane. Moramo biti koncentrirani i strpljivi, to je to. Nadam se da ćemo u igri prema naprijed uspjeti napraviti priliku više i pobijediti. Moramo pustiti na stranu takozvane individualne utakmice, važno je da sutra budemo kolektiv. Niti ću ja, niti će itko drugi sam pobijediti utakmicu, bitno je da budemo kao jedan i po tom pitanju napravimo iskorak, rekao je napadač Ante Budimir.

Bit će to prvi dvoboj Hrvatske i Cipra u kvalifikacijama za europsko ili svjetsko prvenstvo, a drugi u povijesti. Ciprani su u rujnu 2014. gostovali u Puli, kad je Hrvatska slavila s 2-0, a strijelac oba pogotka bio je Mario Mandžukić.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!