Talijanski nogometni prvoligaš Fiorentina na dužnost trenera vratio je Giuseppea Iachinija (56) s kojim se razišao početkom studenoga prošle godine.

Iachini će na klupi “ljubičastih” zamijeniti Cesarea Prandellija (63) koji je podnio ostavku u utorak nakon tek nešto više od četiri mjeseca provedena na toj poziciji.

Iachini je započeo prvenstvo na klupi Fiorentine te je u prvih sedam kola ostvario dvije pobjede, dva remija i tri poraza prije no što je otpušten, a na njegovo je mjesto stigao Prandelli. U trenutku kada je Iachini otišao s mjesta trenera Fiorentina je zauzimala 12. mjesto, a sada se nalazi na 14. poziciji s učinkom od sedam pobjeda, osam remija i 13 poraza te ima sedam bodova više od 18. Cagliarija koji se nalazi u zoni ispadanja. Do kraja prvenstva ostalo je još 10 kola.

Tijekom svog prvog boravka na klupi Fiorentine Iachini je od prosinca 2019. do studenoga 2020. vodio momčad u 31 utakmici te ostvario 12 pobjeda, 10 remija i devet poraza. Prošle je sezone preuzeo momčad umjesto Vincenza Montelle uoči Božića te ju je odveo s 15. na 10. mjesto u prvenstvu.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!