Potraga za nestalim dječakom Vukašinom Samardžijom bit će nastavljena jutros. Iz Općinskog Stožera Civilne zaštite Nevesinja pozvali su ljude spremne da pomognu da dođu od osam do deset sati u Seoski dom u Krekovima gdje će dobiti raspored. Mole se i mještani Bojišta da pregledaju štale i pomoćne objekte posebno u blizini dječakove kuće.

Traganje tokom jučerašnjeg dana i prethodne noći nije donijelo nikakve rezultate. Pretraživan je teren Nevesinjskog polja od Bojišta do Krekova i Plužina i nisu pronađeni tragovi koji bi se pouzdano mogli dovesti u vezu sa dječakom. I informacije da je dječak viđen na tom području pokazale su se kao netočne.

Pas šarplaninac koji je bio sa dječakom kada je posljednji put viđen prije nestanka vratio se kući jučer oko 15 sati, dok biciklo nije pronađeno, potvđeno je iz Civilne zaštite.

Više od stotinu pripadnika Gorske službe spasavanja BiH sa psima tragačima, policija, civilna zaštita, vatrogasci, planinari, lovci, rodbina i građani Nevesinja juče su bezuspješno tragali za dječakom. Danas će se u akciju uključiti Helikopterski servis RS, pripadnici službi zaštite i spasavanja grada Trebinje i dronovi Republičke uprave Civilne zaštite.

Akcijom rukovodi Nenad Ikonić iz Republičke uprave civilne zaštite u koordinaciji sa Gorskom službom spasavanja i Općinskim stožerom civilne zaštite, javlja Radio Nevesinje.

Izvor:N1

error: Content is protected !!