– Slažem se da uvijek moramo biti najbolji, to je ono što se od nas očekuje. Doživjeli smo poraz od Slovenije, koji nas je jako zabolo i koji je sigurno ostavio posljedice, rekao je izbornik Zlatko Dalić na konferenciji za novinare dan uoči dvoboja s Ciprom. Na početku se osvrnuo na poraz u Ljubljani.

– Puno smo razgovarali o svemu tome u protekla dva dana, analizirali puno stvari. Svjesni smo da nismo bili dovoljno dobri da napravimo rezultat, barem da ne izgubimo. Svjesni smo da zaslužujemo kritike, pogotovo ja. Ja sam izbornik, ja tu momčad vodim i selekcioniram i od toga ne bježim. Dakle, na meni je da poradim na tome da se popravimo i da budemo onakvi kakvi moramo biti. Moja je ambicija puno veća od onoga što Hrvatska trenutno pokazuje i kako igra. Prihvaćam sve kritike, iako bi priča, da smo zabili pogodak na početku iz onih dviju prilika, bila sasvim drukčija. Vjerojatno bismo govorili o odličnoj taktici, o učinkovitom rombu, Vlašiću Kramariću, nadopunjavanju, golu, prilikama…

Zbog zgusnutog rasporeda napravit će neke promjene, potvrdio je da će igrati Ante Budimir Šime Vrsaljko.

– Vratit ćemo se našem starom sustavu igre u kojem će Budimir biti istureni napadač, jer kad je on ušao u igru protiv Slovenije ipak je bilo drukčije, iako se ne mogu oteti dojmu da je bilo dobro i u prvih dvadeset minuta, kad je bilo prostora i međuprostora. Međutim, kad su Slovenci zabili gol, više nije bilo prostora. Protiv Cipra ćemo pokušati stvoriti višak preko bokova, jer će protivnik opet biti zgusnut, u formaciji 5-4-1, s pokušajem kontre i polukontre, što uvijek može biti nezgodno. Međutim, moramo preuzeti još veći rizik i postaviti se kao viceprvaci svijeta. Imao sam u planu da u ove tri utakmice rasporedimo snagu i energiju, ali očekivao sam da ćemo u Sloveniji ostvariti povoljan rezultat pa ću se na to moći odlučiti već protiv Cipra. Neću napraviti sve kako sam planirao, ući ćemo s Budimirom kao centralnim napadačem, dvama krilnim igračima koji će stajati visoko i to će biti promjena.

O kvaliteti protivnika koji je u prvom susretu kvalifikacija odigrao 0:0 protiv Slovačke:

– Pogledali smo ih dobro, kod njih se dogodila smjena generacija, stvaraju novu momčad. U prvih jedanaest imaju osmoricu igrača iz ciparske lige, a znamo da je ona ispred HNL-a po koeficijentima. Tu činjenicu ne smijemo shvatiti olako. Moramo ući u utakmicu kao da igramo protiv najbolje momčadi.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!