Nakon što je predsjednik Zoran Milanović jučer, među ostalima, prozvao predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca nazvavši njegov politički život “bezvrijednim, trgovačkim, neiskrenim i nepoštenim”, Pupovac se obratio novinarima. Prije toga objavio je na Facebooku poruke koje mu je Milanović slao proteklih dana te ustvrdio da je predsjednik pokušao utjecati na njegovo te na mišljenje Veljka Kajtazija.

– Tu komunikaciju s obzirom na jezik, s obzirom na sadržaj i s obzirom na ukupnu neprimjerenost komuniciranja predsjednika Republike sa saborskim zastupnikom, nisam prihvatio. Mislio sam da će ta komunikacija ostati samo između njega i mene. To sam mislio do jučerašnjeg dana. Ali kada sam vidio da se taj isti jezik, ta ista komunikacija, s njegove strane prenosi u javni prostor i ulazi u javnu sferu, onda sam shvatio da sam razriješen inače normalne i regularne obveze da privatna komunikacija, kakva god ona bila, a vi vidite ili ćete vidjeti kakve je prirode ova komunikacija bila, ostane privatna – tim riječima obrazložio je razloge objave na Facebooku.

– Njegova kuća nije ni Hrvatska, a kamoli Banija, a Banija jeste naša kuća, u njoj smo svaki dan, rekao je Pupovac vidno potresen.

– Žao mi je što trošim svoje emocije na čovjeka koji emocija nema. Žao mi je što moram dokazivati svoju empatiju prema ljudskim mukama zbog čovjeka koji nema zrna empatije ni prema kome, kazao je Pupovac.

Podsjetimo, izbor za predsjednika Vrhovnog suda i jučer je bio glavna tema i ponovno su dominirala međusobna prozivanja i optuživanja. Predsjednik Zoran Milanović branio je svoju kandidatkinju Zlatu Đurđević i pritom nije birao riječi. Oštro je napao premijera Plenkovića, predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca i predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića.

– Petnaest godina se bavim politikom, na svakim izborima dobijem više glasova hrvatskih Srba nego Pupovac u cijelom svom bezvrijednom političkom životu, trgovačkom, neiskrenom, nepoštenom i vrijeme je da se to konačno kaže, rekao je Milanović jučer.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!