Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić u kvalifikacijskom dvoboju protiv Cipra na Rujevici postao je igrač s najviše nastupa za Vatrene – čak 135.

U broju nastupa u reprezentativnom dresu Modrić je tako preskočio još jednog legendarnog hrvatskog kapetana, Darija Srnu koji se zaustavio na brojci 134.

Luka Modrić svoj put u najdražem dresu počeo je 2006., a 15 godina nakon svog debija, u dobi od 36 godina predvodi Vatrene na putu prema još jednom velikom natjecanju.

Nakon što je prošao mlađe uzrasne selekcije, Modrić je za “A” selekciju debitirao 1. ožujka 2006. odličnim nastupom u prijateljskom dvoboju protiv Argentine u Baselu u kojemu su Vatreni slavili 3:2. Bila je to utakmica uoči SP-a u Njemačkoj, na kojemu je Modrić također nastupio.

Prvi od svojih dosadašnjih 16 golova, Modrić je postigao u kolovozu 2006. u prijateljskoj utakmici protiv tadašnjih svjetskih prvaka Talijana, a Hrvatska je slavila 2:0. Kapetansku traku hrvatske reprezentacije Modrić je ponio u rujnu 2016., a na utakmici protiv Finske u listopadu 2017. postao je šesti igrač sa 100 nastupa za Vatrene.

Kruna Modrićeve karijere bilo je Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. u kojemu su Vatreni stigli do finala. Nakon osvojenog srebra, Modrić je proglašen najboljim igračem SP-a, a zbog svojih klupskih i reprezentativnih dostignuća 2018. je osvojio i nagrade za najboljeg u izboru Uefe i Fife, a izabran je i za najboljeg veznog igrača Lige prvaka.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!