Nakon što je jučer predsjednik Zoran Milanović među ostalima prozvao i predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca, on je danas održao konferenciju za novinare. Objavio je uvredljive poruke koje mu je, tvrdi, poslao predsjednik Milanović te iznio niz optužbi na njegov račun. Odgovor predsjednika na Facebook nije trebalo dugo čekati.

Teška paljba i prije odgovora Milanoviću. Nekoliko minuta prije pojavljivanja pred novinarima Milorad Pupavac na Facebooku je objavio sadržaj privatnih poruka koje mu je poslao predsjednik Zoran Milanović. 

– Bravo, Milorade! Tražit ću da Uskok istraži motive. Takve stvari se rade samo za novac i ekvivalentne usluge. Krasno društvo, dio je sadržaja tih poruka, u kojima među ostalim stoji i “Srami se bijedniče”.

– Srpski narod procvast će u Hrvatskoj kada se otarasi tebe i tvojih lopova. Dnevnice koje si naroljao kao moj promatrač Europarlamentu, da si čovjek podijelio bi siromašnim ljudima u Majskoj Poljani, a ne kupovao kuće i stanove. A njih obasipao darovima onog čaršijskog ološa iz Beograda, stoji također u Milanovićevim porukama. 

Pupovac optužuje Milanovića da je njega, zastupnika Kajtazija i još nekoliko manjinskih zastupnika pokušao nagovoriti da preslože većinu u Saboru i podrže njegov zahtjev da se na mjesto predsjednice Vrhovnog suda imenuje Zlata Đurđević

– Ovaj pokušaj utjecaja na mišljenje i odlučivanje saborskih zastupnika od bilo koje grane vlasti, bilo od Vlade ili Sabora – protivni su Ustavu Republike Hrvatske, poručio je Pupovac. 

Zoran Milanović odgovorio je na Facebooku. 

– Očekivano, nakon urgentnih konzultacija sa svojim principalom, plačibaba Pupovac, ustreptao do ganuća, uz tihu slutnju suza, nastavlja s lažima i teškim glupostima, dio je Milanovićeva statusa.

Što se, poručuje Milanović, najbolje vidi u tome što iako predsjednik ima ustavne ovlasti da predloži kandidata za predsjednika Vrhovnog suda, Pupovac ga optužuje za nedopustiv utjecaj na saborske zastupnike.  

– Međutim, premijer Plenković i ministar Malenica mogu i smiju utjecati na zastupnike i određivati koga će izabrati, iako nisu ni na koji način ovlašteni. Dobra logika, poručio je Milanović.

Pupovac pak poručuje da je upravo Milanović u Hrvatsku uveo politiku nametanja te jezik vrijeđanja i omalovažavanja. 

– Koji je takav da bi djecu nižega i višega uzrasta trebalo sklanjati od radija i televizije da ga ne slušaju, rekao je Pupovac. 

A predsjednik Milanović jučer nije štedio nikoga. Pupovca je nazvao prljavim, premijera Plenkovića ružnim, a predsjednika Sabora zlim. Gordan Jandroković uzvratio je priopćenjem. 

– On za mene više nije politički sugovornik i suparnik. On je osoba očitog poremećaja ponašanja i vjerojatnog poremećaja ličnosti… Svoj budući politički odnos i djelovanje prema njemu prilagodit ću tim činjenicama, poručio je Jandroković.

Milorad Pupovac izrekao je niz kritika i na Milanovićev rad dok je bio premijer. Podsjeća ga da tada struja nije dovedena ni do jedne srpske kuće pa ga javno poziva da pokaže što je ostalo iza njega.

– Osim računa u Taču tijekom radnog vremena predsjednika Vlade koji je čekao prijepodne da bi mogao otići kao svoju glavnu dužnost, a onda sačekati vrijeme da se ode kući, rekao je Pupovac.

Na pitanje bi li sudjelovao u pisanju opoziva predsjednika Milanovića – Pupovac je odgovorio da postoje različite sankcije – a najteža je, kaže, javno sramoćenje samog sebe. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!