Stipe Miočić sutra oko 6 sati po hrvatskom vremenu peti put u bogatoj karijeri brani naslov UFC-ova teškaškog prvaka protiv Francisa Ngannoua.

Miočić i Ngannou jučer su odradili vaganje na kojem je izazivač bio čak 14 kilograma teži od Miočića. Američki borac hrvatskih korijena ponovno je autsajder prema američkim kladionicama kao što je bio i sva četiri puta dosad kad je branio titulu. Na Ngannoua je koeficijent oko 1.8, a na Miočića oko 2.0.

No, brojni bivši i aktivni borci smatraju da Miočić itekako ima šanse protiv Ngannoua, a američki mediji su neke od njih pitali da prognoziraju sutrašnju borbu.

“Miočić i Ngannou… Jako je tu teško prognozirati pobjednika. Obojica su jednako dobri, stvarno ne znam. Rekao bih 50:50”, kazao je Khabib Nurmagomedov koji se nedavno umirovio s omjerom 29-0 u lakoj kategoriji.

Cormier nahvalio Stipu

Daniel Cormier triput se borio s Miočićem i dvaput izgubio, a nakon zadnjeg poraza od Stipe završio je karijeru. Danas radi kao komentator borbi, a s Miočićem je ostao u jako dobrim odnosima.

“Mislim da je Stipe trenutačno najbolja verzija sebe. Brži je i bolji nego ikad, smršavio je i strašno je fokusiran. Ruke su mu puno brže, ali nisu izgubile na snazi. Stipe je odličan, ali čini mi se da je Ngannou ovaj put prejak. Mislim da će ga nokautirati, Stipe je jednostavno previše toga preživio u dvije borbe sa mnom. Francis je skinuo sedam, osam kilograma i shvatio je da mora biti lakši da bi bio bolji. Bit će to strašna borba”, kazao je Cormier, a slično razmišlja i Tyron Woodley koji nastupa u velter kategoriji UFC-a:

“Jednom sam na treningu primio Ngannoua za nogu i shvatio koliko je on moćan i snažan. Mislim da ni on sam nije svjestan koliko je jak, ali Stipe je podcijenjen teškaš i podcijenjen borac. Sjećam se kad smo se obojica borili za pravo da se borimo za naslov. Pogledali smo se i kao da smo znali da smo na vrhu. Obojica smo bili svjesni da nas zaobilaze, ali da ćemo iskoristiti priliku kad nam se ukaže. Tako je i bilo i zato nikad neću navijati protiv Stipe. Nadam se da će obojica proći bez ozljeda te da će iz ringa izaći s hrpom love”, kazao je.

Nevjerojatna sposobnost prilagodbe

Jedan od najboljih kikboksača u novijoj povijesti (58-0), Stephen Thompson, smatra da će Miočić obraniti titulu. Thompson se u UFC karijeri dvaput s Woodleyjem borio za titulu u velter kategoriji, ali je jednom završilo neodlučeno, a jednom je izgubio. Pitali su ga tko je njegov favorit u ovoj borbi.

“Stipe. Ngannou je očito puno napredovao, ali to se može reći i za Miočića. Njegova sposobnost prilagodbe tijekom borbe je nevjerojatna. Mislim da će koristiti hrvanje i klinč i vjerujem da može ponovno pobijediti Francisa”, rekao je Thompson.

“Ngannou je u prvom meču bio zaljubljen u samog sebe. Mislio je da jednim udarcem može uspavati sve svoje protivnike, ali naučio je jako puno iz njihova prvog susreta. Pričao sam s njim i znam kako se osjeća. On je pametan borac, jedva čeka ovaj meč i ja navijam za svojeg brata”, rekao je Israel Adesanya, aktualni prvak u srednjoj kategoriji.

Izvor:indeks.hr

error: Content is protected !!