Albina Grčić koja se skupa sa svojim timom marljivo priprema za nastup svog života koji će se dogoditi 18. svibnja na prvom eurovizijskom finalu u Rotterdamu, napokon je uspjela malo predahnuti. Jer, veliki dio posla sada je iza nje: snimljen je video spot za Eurosong, odlučeno je da će se pjesma izvoditi u englesko-hrvatskoj verziji, šiju se novi kostimi za nju i plesače, a ‘Tick-Tock’ se polako ali sigurno uspinje na kladionicama, pa je u trenutku dok ovo pišemo po prvi put na devetnaestom mjestu, piše Jutarnji list.

– Super, baš mi je super to čuti – presretno govori Albina, koja nekoliko slobodnih dana provodi u Makarskoj u društvu svog dečka Ivana Ćalušića. Koliko im je lijepo dok su zajedno, pokazala je u srijedu i na Instagramu, gdje je uz fotografiju na kojoj grli Ivana dok je iza njih more, jednostavno napisala ‘Home’.

Krhka 22-godišnja plavuša i pola godine mlađi 186 centimetara visok nogometaš Hajduka II znaju se cijeli život. Ivan je rođen u Solinu, igra na poziciji veznog i po potrebi stopera. Godinama je igrao za RNK Split i Croatiju iz Zmijavaca, a oduvijek mu je sad bio zaigrati u Hajduku i izaći pred prepuni Poljud. U slobodno vrijeme voli biti sa svojom Albinom i igrati PlayStation, uz Hajduk navija i za Liverpool, a sportski idol mu je Steven Gerrard.

– Počeo sam s pet, šest godina u Omladincu u Vranjicu. Nakon par godina me zvao Hajduk i otišao sam u Hajdukovu školu nogometa. Tako je sve počelo – ispričao je prije dvije godine za Jutarnji list Ivan, zahvaljujući kojem je kompletna nogometna momčad NK Croatia Zmijavci prije dvije godine, dok se njegova Albina natjecala u HRT-ovom showu The Voice, navijala upravo za nju.

Perspektivni nogometaš i studentica engleskog jezika i književnosti te povijesti, znaju se cijeli svoj život. Zajedno su rasli, njihove su obitelji u prijateljskim odnosima, a prohodali su prije malo više od dvije godine. Prvu godišnjicu ljubavne veze Ivanova mama čestitala im je slikama. Na prvoj su Ivan i Albina snimljeni prije dvadesetak godina, a na drugoj su u identičnoj pozi pozirali prije godinu dana. Te je fotografiju na Instagramu objavila i sama Albina, a uz njih je napisala:

– Da, to smo mi. Livo s 3 godine a sad guramo 20-tu. I da, to je isto misto; Hajdukovi sponzori su nam poremetili planove al poanta je tu. Rijetki nađu rijetke. Mi smo se našli još kao mali balavci koji su pratili braću lovajući se po tribinama pomoćnih terena. Putevi su nam se nekako razišli, ali sudbina nas je opet spojila. I kako onda čovik da ne viruje u neke stvari?! Love you – istaknula je Albina, kojoj je njezin Ivan velika podrška.

– On uvijek vjeruje u mene. Sve što radimo, proživljavamo zajedno, a pritom jedno drugom dajemo prostora da slijedimo svoje snove – kaže Albina koja je uvijek tu za Ivana. Zbog njega ne propušta nogometne utakmice, velika je navijačica, zna sve nogometne finese.

– Obožavam pratiti našu reprezentaciju i ići na dečkove utakmice. Nije da glumim curu nogometaša, stvarno nisam taj đir, nego mi je baš gušt ići na njegove utakmice – kaže Albina koju pitamo hoće li je Ivan pratiti i u Nizozemskoj.

– Ja bih to stvarno jako voljela. Naravno, na Eurosong ne gledam kao na turistički izlet s dečkom, daleko od toga. Svjesna sam koliko je važan moj nastup na tom natjecanju na kojem ću dati sve od sebe da svoju zemlju predstavim u najboljem mogućem svjetlu. Naravno, puno bi mi značilo da je u tim trenucima uz mene voljena osoba koja me poznaje u dušu, ali, što se Eurosonga tiče, sve će ovisiti o trenutnim epidemiološkim mjerama koje će tada biti na snazi – kaže Albina.

PIŠE KLARA ROŽMAN/JL

error: Content is protected !!