Nakon što je prošlog tjedna viđen u Beogradu, a objavljena je i fotografija, Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravstva BiH i član federalnog kriznog stožera, on je za portal Source kazao da se nije cijepio. 

– Nisam bio na cijepljenju u Beogradu. Dakle, nisam se cijepio jer sam preležao težak oblik Covida. Doslovno prije pet dana sam se digao na noge. Bio sam sa prijateljima u Beogradu i tu se sva priča završava. Podržavam sve ljude koji idu da se cijepe i da zaštite svoje zdravlje i to je sva priča – rekao je Čerkez. 

Ljut je na medije koji su objavili njegovu fotografiju. 

– Da ste se imalo informirali, znali biste da ja ne vršim nabavku, niti je moj posao nabavka cjepiva. Ja sam građanin ove zemlje kao i svi drugi građani. I ja isto tako plaćam doprinose. Imao sam jako težak oblik koronavirusa, prema tome, samim tim nisam cijepljen. Sramotni ste – rekao je Čerkez koelgama sa Sourcea. 

Rekao je da je preležao težak oblik Covida. 

– Imate li vi imalo morala? Ja sam mjesec dana bio teško bolestan, grobaru sam s lopate pobjegao. Nosio sam krizu godinu dana. Ja da sam mogao primiti cjepivo, ja bih je primio. U čemu je problem? Nazovite državu i pitajte je zašto nije nabavila cjepiva. Jesam li ja zdravstveni radnik, jesam li ja prioritet, jesam li se mogao cijepiti? Nisam se krio godinu dana. Bio sam i na aerodromu kada su stigla prva cjepiva i onda ne stavim sebe na spisak za cijepljenje zbog mojih kolega iz Covid ambulanti i onda ‘fasujem’ koronavirus u 90. minuti i izvučem se jedva. Jeste, bio sam u Beogradu, ali bio sam s prijateljima. Je li to zabranjeno? Moralno i etički sam čist kao suza. Niti sam zadužen za cjepiva, niti sam sada, niti sam bio – rekao je Čerkez. 

Izvor:avaz.ba

error: Content is protected !!