Kamerunac Francis Ngannou uspio je u drugom pokušaju oduzeti Stipi Miočiću naslov teškaškog UFC prvaka, a pitanje je hoće li američki Hrvat imati brzu priliku za revanš i pokušaj trećeg osvajanja istoga, naravno ako se ne odluči s 38 godina povući iz aktivnog bavljenja ovim brutalnim sportom.

Naime, vodstvo UFC-a najviše od svega želi borbu Ngannoua s Jonom Jonesom. Ngannou je nakon pobjede nad Miočićem bio presretan:

– Ne mogu pronaći riječi kojima bih opisao kako se osjećam. To je bilo obećanje koje sam si dao kad sam bio klinac. Iako sam pobjeđivao borbe, imao sam nešto u sebi što nisam nikad izbacio iz sebe. Htio sam dokazati svima koji su sumnjali u mene, rekao je te dodao:

– Prvu borbu sa Stipom pamtim otkad se dogodila, naučio sam jako puno iz nje. Čekao sam od tog dana priliku da se vratim, da pokažem da mogu pobijediti i danas sam uspio. Izvlačio sam pouke iz te borbe i vratio se jači.

Na pitanje što je bilo presudno u današnjem meču odgovorio je:

– Moj trener mi je danima urlao u uho da se smirim, kad je Stipe krenuo udarati koncentrirao sam se i dočekao Miočićevu pogrešku. Krenuo je na mene, valjda je mislio da sam uzdrman, u tom trenutku sam ga dočekao i okončao borbu. Prije borbe sam detaljno proučavao Miočićeve borbe, rekao je Ngannou, koji je nahvalio i Jona Jonesa, svog vjerojatnog sljedećeg suparnika:

– Za mene je Jon Jones najveći borac svih vremena i čast mi je što traži borbu sa mnom. Spreman sam bilo kad, možemo se boriti već u travnju.

Novom prvaku čestitao je i Khabib Nurmagomedov.

– Čestitam Africi, sad ima tri UFC prvaka!, napisao je na Twitteru. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!