Zagrebačka policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 30-godišnjaka zbog sumnje da je, tvrdeći da “skida uroke” i liječi zdravstvene tegobe, uspio oštetiti tri osobe za ukupno 146 tisuća kuna, priopćili su u nedjelju iz Policijske uprave zagrebačke (PUZ).

Policija je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičila 30-godišnjeg državljanina BiH za počinjenje dva kaznena djela prijevare i jedno kazneno djelo teške krađe.

Navode da je tim djelima počinio materijalnu štetu nad troje oštećenih u ukupnom iznosu od 146.000 kuna.

Sumnjaju da je 30-godišnjak putem profila na društvenoj mreži, na kojoj se koristio lažnim imenom, oglasio da “liječi crnu magiju”.

“Nakon što mu se 19. veljače 2021. godine na oglas javio oštećeni, osumnjičeni mu je rekao da uzme ušteđevinu i donese ju na Trg žrtava fašizma. Vjerujući da osumnjičeni, kako mu je predočio, uistinu skida uroke, oko 19 sati oštećeni je došao na dogovorenu adresu sastanka”, navodi se u priopćenju.

Osumnjičeni 30-godišnjak je zatim prišao oštećeniku, koji je bio u svom automobilu, te ga uputio da mu radi “skidanja uroka” preda novac i pješice napravi rutu koju mu je striktno zadao u kvartu u kojem su se našli.

Oštećenik je to i učinio, a 30-godišnji muškarac iskoristio je njegovu odsutnost te se udaljio s mjesta događaja.

Nadalje, ni tjedan dana poslije, 30-godišnjak je telefonski kontaktirao žensku osobu i ponudio joj uslugu “skidanja uroka crne magije te se i s njom našao na Trgu žrtava fašizma.

Dok je oštećena tražila sitni novac kako bi platila uslugu parkiranja, osumnjičeni je, prema navodima policije, vidio da ona kod sebe posjeduje veću količinu novca te je jednom trenutku u svoje ruke uzeo njezin novac, obećavši da će joj ga sljedeći dan vratiti.

Nakon što ga je oštećena zatražila da joj vrati novac, osumnjičeni joj je predao djelomičan, tek manji iznos, dok je ostatak novca zadržao za sebe nakon čega se vozilom udaljio s mjesta događaja.

U trećem slučaju, 30-godišnjak je nazvao još jednu oštećenu osobu i lažno joj predočio da joj može pomoći u rješavanju njezinih zdravstvenih problema. Kada je oštećena osoba pristala na ponudu, muškarac je došao u njezin stan na području Trešnjevke, a nakon što ga je pustila u stan, on je iskoristio njezinu nepažnju i iz komode ukrao novac, tvrdi PUZ.

Osumnjičeni 30-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!