Prvo izdanje teniskog ATP Challengera Zadar Open pripalo je Nikoli Milojeviću iz Srbije i to nakon potpuno izjednačenog finalnog meča u kojem je odluka pala u tie-breaku trećeg seta.

Treći nositelj turnira slavio je protiv bugarskog tenisača Dimitra Kuzmanova nakon tri sata i deset minuta igre s rezultatom 2-6, 6-2, 7-6 (5) te tako osvojio treći pojedinačni naslov u karijeri na turnirima tog ranga.

– Kad se meč odlučuje u tie-breaku trećeg seta rasplet može biti ovakav ili onakav, pobjeda može otići na jednu ili drugu stranu. Bilo je dosta uspona i padova u trećem setu, za razliku od prva dva: došlo je jednostavno do fizičkog momenta, jer smo dugo igrali. Zadovoljan sam što sam se uspio vratiti, nakon zaostatka 2-4 u trećem setu, rekao je 148. tenisač svijeta.

Kuzmanovu je ovo bio prvi nastup u finalu na turnirima ovog ranga. Dosad najbolji rezultat bio mu je polufinale, ali razina njegova tenisa tijekom cijelog turnira, pa i u finalu, bila je daleko veća od sadašnjeg 274. mjesta na pojedinačnoj ATP listi.

Pobjedniku turnira pripalo je 80 bodova i 6190 eura, a finalistu 48 bodova i 3650 eura.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!