Više od 30 prometnih nesreća dogodilo se tijekom vikenda na području Hercegovine, stoji u policijskim izvještajima Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske (MUP) te Zapadnohercegovačke županije (ŽZH).

U HNŽ-u su se dogodile 24 prometne nesreće, najviše njih na području Mostara 15.

Četiri nesreće su se dogodile na području Konjica, na području Čapljine dvije i po jedna na području Čitluka, Jablanice i Prozor-Rame.

Šest osoba je, navode iz MUP-a HNŽ-a zadobilo lakše tjelesne ozlijede.

U ZHŽ-u je evidentirano sedam prometnih nesreća, šest s manjom i jedna s većom materijalnom štetom.

Ukupno su u ZHŽ-u ozlijeđene tri osobe. Osim nesreća, iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta na području HNŽ-a registrirano je 12 prijava – na području Mostara deset, na području Konjica i području Neuma po jedna.

”Policija poduzima sve aktivnosti s ciljem rasvjetljavanja kriminalnih radnji”, kazali su za Bljesak.info iz MUP-a HNŽ-a.

U ZŽH-u evidentirano jedno kazneno djelo iz oblasti kaznenih djela protiv imovine te je kriminalističko istraživanje je u tijeku. Iz oblasti javnog reda i mira registrirano je pet prekršaja, na području Mostara tri, na području Čapljine i na području Jablanice po jedna. U ZHŽ-u je evidentirano sedam prekršaja protiv javnog reda i mira, a protiv počinitelja su poduzete zakonom propisane mjere.

Izvor: Bljesak.info

error: Content is protected !!