”Mike, tu sam, spreman sam i mogu boksati bolje od onih koje si odabrao. Tu sam, čekam te!”, poručio je Željko Mavrović (52), legendarni hrvatski boksač, zastrašujuća Šaka sa Srednjaka. Naime, Mavrović je za RTL rekao kako već deset mjeseci intenzivno trenira jer se sprema ponovno ući u ring.

”S 52. godine sam u punom treningu koji je za ne vjerovati. I meni samome, ali i onima oko mene’, rekao je Željko Mavrović u razgovoru za RTL pa progovorio o povratničkom meču koji je odradio Mike Tyson (54).

”Dobro je to izgledalo, ali ja vjerujem da može još bolje. A ja osobno vjerujem da mogu bolje od njega”, rekao je i dodao kako u je ta borba bila čak i smiješna. ”Osam puta po dvije minute, ja sam spreman za 15 puta po tri minute!”, uvjeren je hrvatski boksač.

Rekao je kako je spreman za sraz s nekim od boraca iz svoje generacije. ”Meč s Evanderom Holyfieldom mi je izmakao za dlaku, Tysona sam htio kad je drugi put izlazio iz zatvora, nisu mi ga dali jer sam mu u tom trenutku bio previše zahtjevan protivnik. Ali, dio sam te generacije…”, rekao je.

Mavrovića nisu impresionirali ni neki aktualni teškaši, tvrdi da bi s pojedinima mogao bez problema u ring. ”Kad gledam, recimo, Toma Schwarza, ja takvog čovjeka mogu dobiti i danas. Puno prije isteka zadnje runde”, uvjeren je.

Priznao je Mavrović već odavno kako je odustao od makrobiotičke prehrane, zbog koje je – vrlo vjerojatno – i izgubio meč za svjetsku teškašku titulu od Lennoxa Lewisa. ”’Jedem sve i osjećam se sjajno!”, optimistično poručuje Mavrović za RTL.

Izvor: Grude.com

error: Content is protected !!