Premijer Sarajevske županije Edin Forto je danas na hitnoj sjednici Skupštine SŽ kazao kako je Vlada SŽ učinila je sve da nabavi COVID cjepiva za imunizaciju građana.

U odgovoru zastupnicima on je rekao kako su osigurana i financijska sredstva za nabavu cjepiva. Farmaceutskim kućama koje su zainteresirane za nabavu cjepiva data je suglasnost za pregovore sa proizvođačima cjepiva i distributerima.

-Sedam tvrtki je tražilo ovlasti za pregovore i to im je odobreno. Izravno smo razgovarali sa tri velika proizvođača. Za nadati se da ćemo svi zajedno uspjeti da osiguramo cjepiva za masovnu imunizaciju – rekao je Forto.

Naglasio je kako nadzor nad tim ima Vijeće ministara BiH odnosno Ministarstvo civilnih poslova BiH.

U odgovoru zastupnicima, Forto je kazao kako postoji i naknada za stimulaciju zapošljavanja zdravstvenih radnika, a Vlada SŽ je osigurala sredstva. U pripremi su i posebne odluke za stimuliranje upošljavanja zdravstvenih radnika.

Na upit mnogih građana Forto je izvijestio i da su pozivi prema Covid-centru besplatni, jer se operater odrekao naknade za naplatu poziva, a i za sve ostale pozive je traženo da se ne naplaćuju.

Zastupnica SKS (SBB) Bilsena Šahman je upozorila da građani koji su se cijepili u Beogradu imaju potvrdu o cijepljenju, ali da Zavod zdravstvenog osiguranja mora registrirati te građane.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!