Hrvatska nogometna reprezentacija danas na Rujevici od 20.45 sati igra protiv Malte treću utakmicu skupine H europskih kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. koje će se održati u Kataru.

Vatreni su u prvoj utakmici izgubili od Slovenije, pa minimalno slavili protiv Cipra. Izbornik Zlatko Dalić je svjestan da momčad ne izgleda dobro, a protiv Malte sve osim pobjede bio bi veliki neuspjeh.

Dalić je najavio i neke promjene u sastavu u odnosu na utakmice protiv Slovenije i Cipra.

– Što se tiče sastava odmorit ćemo neke igrače, to će sigurno biti Luka Modrić koji će za početak biti na klupi. Vidjet ćemo što će biti s Perišićem i Brozovićem. Želimo staviti manje potrošene igrače, ne zato što potcjenjujemo Maltu nego da stavimo svježije igrače, rekao je izbornik.

Malta je autsajder u našoj skupini, ali u posljednjoj utakmici uspjela je doći do boda protiv Slovačke.

– Krenut ćemo s Juranovićem i Melnjakom, Vrsaljko se dosta potrošio, isto i Barišić, Kramarić je čim je ušao krivo stao i pustili smo ga doma da se liječi. Budimir će biti u špici jer nemamo drugog napadača. Još ćemo vidjeti kod stopera u kakvom su stanju Lovren i Vida, ali tko god da bude igrao morat će dati maksumum, nije da smo puni sampopuzdanja. Luku ću koristiti ako budem trebao, zaključio je Dalić.

U prvih 11 priliku bi mogao dobiti Mislav Oršić, a u sredini terena trebali bi biti Mateo Kovačić i Milan Badelj.

Rusija vodi u skupini H sa šest bodova, slijede Slovenija i Hrvatska s po tri, Slovačka ima dva boda, a Cipar i Malta po jedan.

Mogući sastav Hrvatske

Livaković – Juranović, Ćaleta-Car, Vida, Melnjak – Badelj, Kovačić, Vlašić, Pašalić, Oršić – Budimir

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!