Proteklih dana u medijima su vrvjeli naslovi i tekstovi o pozivu mladom vrataru Izviđača Mateju Mandiću u seniorsku reprezentaciju Hrvatske.

Nije neka novost da neki rukometaš Izviđača „završi“ u reprezentaciji Hrvatske ili Bosne i Hercegovine, ali kada se radi o vrataru koji još nema 19 godina onda to nije svakodnevna pojava.

„Poziv me iznenadio u svakom slučaju. Ja sam očekivao takvo što, ali kasnije jer sa osamnaest godina dobiti poziv izbornika je veliko priznanje i čast. Zahvaljujem se svojoj obitelji, suigračima i trenerima u klubu koji su cijelo vrijeme bili uz mene i podržavali me“, rekao nam je Matej nakon jutarnjeg treninga.

Matej nije „nepoznanica“ kad su u pitanju izabrane selekcije Hrvatske jer je već nekoliko godina nazočan u mlađim uzrastima. Prije nekog vremena pozvan je u kadetsku reprezentaciju (rođen je 2002.godine), a ovih je dana „preskočio“ juniorski status i na oku je izborniku Horvatu. Kako hrvatska izabran vrsta nije izborila plasman na Olimpijske igre reprezentacija ide na neku vrstu „remonta“ a u posebnom fokusu su i vratari.

Ne želeći ništa prepustiti slučaju upućeni su pozivi dvojici mlađih vratara Mateju Mandiću i Dominiku Kuzmanoviću.

Izborniku Hrvatske, Hrvoju Horvatu, će se javiti na pripreme od 26. travnja do 2. svibnja.

„Znamo se još od mlađih uzrasta. Cilj je da nas dvojica za par godina dijelimo minutažu i nosimo ekipu sa ove pozicije. Nadam se da ćemo to moći ostvariti“, rekao nam je Matej.

Razgovor, naravno, nije mogao proći bez nekoliko riječi o Izviđaču koji u nastavku sezone ruši sve redom, i u Kupu i u prvenstvu.

„ Ušli smo u seriju, šest prvenstvenih i dvije kup utakmice i sve pobjede. I prošle smo polusezone bili u sličnoj seriji koja je prekinuta u Maglaju gdje smo minimalno izgubili. Nismo dobro otvorili utakmicu, pa onda i „neke druge stvari“ i dođe poraz, ali vratit ćemo im. Naravno u sportskom smislu“, rekao je Matej.

Utakmica 22.kola Premier lige rukometaša Izviđač – Maglaj igra se u četvrtak, 1.travnja (nije šala) u Gradskoj športskoj dvorani s početkom u 16 sati.

Mile Kraljević / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!