Nakon pobjede nad Maltom 3:0 hrvatska nogometna reprezentacija preuzela je vrh ljestvice skupine H. Izbornik Zlatko Dalić priznao je da smo se mučili u ovom mini-ciklusu, ali i da nije zadovoljan učinkom mlađih igrača koji su danas startali. Najavio je i da se za Europsko prvenstvo može očekivati priključivanje nekoliko igrača iz U21 reprezentacije. 

– Čestitam dečkima na pobjedi i prvom mjestu u grupi. Mučili smo se u ovom ciklusu, u ovih 10 dana, nije nam baš sve išlo kako smo htjeli, ali to je tako, izvukli smo se iz toga i idemo dalje. Danas je bilo dosta teško dati taj prvi gol. Imali smo u planu u prvom poluvremenu pokušati sa svježim igračima, s odmornijim igračima, te da u drugom dijelu, kad protivnik padne, uđemo s drugim igračima i eto, na kraju smo pobijedili, počeo je izbornik konferenciju za novinare.

– Mi smo u trećoj minuti stvorili zicer i opet ga nismo zabili. Nas je prije sve išlo ,a sad nas ne ide. Kad mi damo prvi gol mi to lako riješimo, tako bi riješili i Sloveniju, ali nismo i to je tako, ja to prihvaćam i znam da će biti bolje, poslije kiše dolazi sunce. Dečkima čestitam na ustrajnosti. Mučili smo se, teško je bilo to ggledati, i meni i vama, no kad je krenulo… Nisam mislio uvesti ni Luku ni Ivana, ali morao sam, tri boda i pobjeda su tu.

Spomenuo je i jučerašnji sastanak, od  kojega očekuje dugoročne plodove…

– Ništa ne pratim niti čitam, družim se s dečkima. Nisam zadovoljan igrom, nije to to, što bih sad trebao glumiti klauna i vikati. Mi se pripremimo na sastanku, ali ne ide nas, ali biti će bolje. Imali smo jučer sastanak i bit će to dobro.

– Kiksat će svi. Slovenci su protiv nas dali 150 posto, nakon toga im se teško vratiti. To je normalno, mi smo meta svima, svi su protiv nas napaljeni, ali nakon toga se ne možeš oporaviti, onda im dođe dobro organizirana Malta i eto, na kraju jer sve dobro ispalo.

Da li je zadovoljan učinkom Melnjaka, Uremovića i drugih mlađih igrača koji su startali u prvoj postavi?

– Očekivao sam više od njih, ipak je ovo Malta i ne mogu biti tako u strahu i vraćati loptu natrag. Moram biti pošten, oni ipak moraju dati više, nitko nije napravio jedan na jedan osim Kovačića, kako ćeš probiti beton od 10 igrača ako nećeš probiti jedan na jedan, a nitko to nije radio. Stavio sam ih jer su bili najsvežiji, Lovren, Perišić, Modrić, Brozović i Vrsaljko su igrali dva puta po 90 minuta u tri dana i ne mogu ih opet staviti. Ovi dečki su trebali bolje. To vrijedi za cijelo prvo poluvrijeme i za cijelu ekipu, pogotovo ove koji su išli prema naprijed, prema naprijed se može dati više.

Pogled u budućnost?

– Sad je bitno da ćemo imati Euro i da ćemo biti barem 10 dana skupa, nama to fali. Mi još nismo ekipa. Ono što smo radili prije SP-a, postali smo tad ekipa, ali sad to nismo, i to nam se vraća, Kad si kompaktan onda to bude to, a mi to sad nismo. To je bila poanta mog sastanka. Nema onoga da svatko gleda svoju promociju, mi moramo biti ekipa. Svi moraju ići s respektom. Mladi su talentirani i moćni, ali oni moraju biti dio ekipe. Nisu oni svjesni da to rade, treba vremena, vrijeme i selekcija.

Planira li nova imena za Euro?

– Sutra ćemo vidjeti što će biti s mladom reprezentacijom, ima tu igrača. Neki igrači su išli u mladu vstu umjesto kod nas , ali i tamo ima potencijala koji će sigurno ići s nama na EP, uvest ću svježu krvi ovdje i sigurno razdrmati neke stvari.

Za kraj je Dalić “priprijetio” novinarima:

– Nema me do 25. svibnja, ako imate što pitati, pitajte, hvala na podršci, nemojte me zvati, hvala na svemu, zaključio je konferenciju za novinare.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!