Nogometaši Ljubuškog u drugi dio sezone Druge lige FBiH Jug nisu nastavili sa učinkom na kakav smo navikli od njih u jesenskom dijelu prvenstva, ali ipak još uvijek nisu ni dozvolili poraz.

Ljubušaci su u prvom dijelu imali svih 12 pobjeda, dok su u proljeće krenuli sa jednom pobjedom i dva remija.

 – Nije se ništa promijenilo u odnosu na prošlu polusezonu što se tiče koncepcije, ambicija i razmišljanja, ali se promijenio jednim dijelom igrački kadar. Miljenko Bošnjak je otišao u GOŠK, dok Jure Pušić nije u stroju zbog operacije koju je imao. Ipak ne mogu reći da je to utjecalo na rezultat. To nam je čak donekle i dobro došlo da vidimo koje su mogućnosti drugih igrača, da više suočimo mlađe sa izazovom natjecanja, govori trener Ljubušaka Damir Vučić.

Ljubuški je odigrao neriješeno u Grudama (2:2), potom protiv Neuma (1:1), da bi prošle subote bili bolji od Tomislava u Tomislavgradu sa 3:1.

 – Igrali smo u prve dvije utakmice sa neobičnim ambijentom. Domaćini su u Grudama bili puni nekog revanšizma i događale su se neke nemile stvari koje nisu uobičajene za sportske terene. U drugom meču sa Neumom nam se ispriječio orkanski vjetar. Ne kažem da bi tu pobijedili, ali bi sigurno drukčije igrali, osvrt je Vučića.

 – To što smo prikazali u Tomislavu je prava slika onoga što smo dosad radili. Imali smo normalan ambijent, i to je bila prava prvenstvena utakmica, iznad prosjeka Druge lige. Dosta tenzija, ali natjecateljskih, ne negativnih. Obje ekipe su bile željne igre i pune sportskog motiva. Bolje smo se snašli i pokazali kvalitetu, dodao je.

Ukupno Ljubuški i dalje ide prema svojim planovima naprijed, nastojeći graditi unutar svog kluba.

 – Bitno je da smo u fazi pripremanja jedne nove momčadi, gdje dajemo priliku igračima koji će nam biti okosnica u budućem periodu, kaže Vučić koji je prokomentirao i dalje planove:

 – Nama je natjecateljski cilj igrati najbolje što možemo i osvojiti što više bodova. Sad smo u dobroj poziciji i sve ćemo učiniti da prvi prođemo kroz cilj. Igrama ćemo probati osigurati prvo mjesto pa ćemo dalje ići u kalkulacije za sve ostalo, zaključio je Damir Vučić. 

Najkvalitetnija jesen

Vučić je komentirao prilike u Drugoj ligi FBiH Jug ove sezone.

 – Možda je bila najkvalitetnija jesen što se tiče organizacije natjecanja, a pratim ovu ligu već 15 godina. Ipak čim se pojavi bilo kakva kalkulacija, dođe do negativnosti kakve su se pojavile na startu proljeća. Nadam se da će se vratiti na normalnu razinu i biti pravi prostor za napredak mladih igrača, kazao je Vučić.

Er.B. / Dnevni.ba

error: Content is protected !!