Izbornik nogometne reprezentacije Engleske do 21 godine Aidy Boothroyd nazvao je svoj posao “potpuno nemogućim”, govoreći uoči odlučujuće utakmice u skupini D Europskog prvenstva protiv Hrvatske u Kopru, koja je na rasporedu večeras od 18 sati.

– Znam da se za poziciju izbornika seniorske reprezentacije Engleske kaže da je nemoguć posao, mislim da je biti izbornikom Engleske U-21 potpuno nemoguć posao. To kažem zbog količine igrača koje bi trebali pripremiti za seniorsku momčad, a pritom se od nas očekuje da pobjeđujemo, rekao je Boothroyd uoči dvoboja s Hrvatskom u kojemu Englezima za plasman u četvrfinale treba pobjeda uz poraz Švicarske od Portugala.

Englezi su u prvom dvoboju iznenađujuće poraženi od Švicarske (0:1), a potom su izgubili i od Portugala (0:2) koji je jednom nogom već u četvrtfinalu.

– Postoji razlog zašto nismo osvojili ovo natjecanje 37 godina i zašto nismo napredovali onako kako smo očekivali. Djelomično je to zbog toga što je naš glavni cilj pripremiti igrače za Garetha (Southgatea) i to smo učinili”, istaknuo je engleski izbornik čija je momčad oslabljena zbog toga što je nekolicina vodećih igrača ove generacije angažirana u seniorskoj izabranoj vrsti za kvalifikacijske dvoboje za Svjetsko prvenstvo 2022.

Izbornik ‘Gordog Albiona’ Gareth Southgate je Boothroydu ‘oteo’ Masona Mounta, Phila Fodena i Judea Bellinghama.

– Možete li zamisliti trenera pričuvne momčadi kako od trenera prve momčadi traži najbolje igrače kako bi s njima osvojio ligu za pričuve? To se ne može dogoditi. Moj posao nije da tražim Judea, Phila ili Masona. Seniorska momčad je najvažnija i tako će uvijek biti. Kada bismo mi držali igrače ovdje, onda bi to bila sustavna pogreška, zaključio je Boothroyd.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!