Šemsudin Mehmedović, SDA-ov zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine, rekao je za N1 da bi federalnog premijera Fadila Novalića trebalo biti stid zbog slabe reakcije u procesu nabavke cjepiva – kao i sve ostale koji su mogli uraditi više.

“Ovo što se događalo u Beogradu je poniženje. I Fadila Novalića treba biti stid. Svi koji su mogli, a nisu uradili koliko su trebali kako bi građani BiH dobili mogućnost cjepiti se”, rekao je Mehmedović.

Govoreći o smjeni državnog ministra Miloša Lučića, kazao je da kompletno Vijeće ministara ”ima rok” do šestog mjeseca da počne raditi bolje.

”Dali smo im rok do 6. mjeseca, očigledno je da oni ne rade svoj posao. Neki odgovorno rade. Mislim da ministar sigurnosti, ministar obrane i ministar vanjske trgovine rade ozbiljno. Ministra Lučića nakon imenovanja više nismo vidjeli u Zastupničkom domu”, dodao je on istakavši da je nepoštivanje ljudskih prava jedan od najvećih problema u Bosni i Hercegovini.

On je istakao da bi ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine treba ponuditi ostavku nakon svih ”gafova” koje je dosad napravila.

Dugogodišnji oponent Centrali SDA u Sarajevu i predstavnik utjecajnog “tešanjskog lobija” odgovorio je i na pitanje hoće li i on napustiti SDA,.

”Mora se nešto radikalno dogoditi da bih napustio stranku, ja sam od početka u njoj ne mislim da je treba ostaviti nekima koji zloupotrebljavaju tu stanku. Nije jednostavno napustiti nešto što gradite tridesetak godina. Nove političke stranke nisu se pokazale kao djelotvorne i alternativa. Bio bih sretan da se pojavi neka građanska stranka koja bi djelovala na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine”, dodao je, prenosi N1.

/HMS/

error: Content is protected !!