Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić nastupom protiv Cipra sa 135 utakmica postao je rekorder Vatrenih. Nitko u povijesti nije odigrao više utakmica za Hrvatsku od veznjaka Real Madrida. Tim je povodom svoje dojmove podijelio i s krovnom organizacijom svjetskog nogometa – FIFA-om.

– Osjećaj je sjajan, veoma sam sretan i ponosan. Velika je čast srušiti taj rekord, iako nisam puno razmišljao o njemu. Ipak, kad sam došao blizu te brojke, želio sam na vrh i srećom, uspio sam.

U 15 godina Modrić je promijenio šest izbornika, nastupio je na šest velikih natjecanja, osvojio svjetsko srebro, nagradu za najboljeg igrača SP-a, te nagrade FIFA-e, UEFA-e i Zlatnu loptu France Footballa za najboljeg nogometaša.

Postavlja se pitanje, hoće li 35-godišnjaku Euro biti posljednje veliko reprezentativno natjecanje u karijeri.

– Vidjet ćemo što će biti poslije Eura. Na turniru Hrvatska mora biti jaka jer imamo snažnu skupinu. Usprkos nekim odlascima igrača, mislim da imamo kvalitetu u našoj ekipi da igramo značajnu ulogu na Euru. Teško je nešto obećati, ali idemo na Euro s ambicijom i nadom da opravdamo reputaciju koju smo zaslužili, rekao je Modrić te naglasio da uvijek, usprkos prošlim postignućima, želi više.

– Kad osvojiš neki trofej, opet želiš ponoviti taj uspjeh. Tako da, koliko god ću igrati, želim se boriti za trofeje i s klubom i s reprezentacijom.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!