U prvom susretu osmine finala rukometne Lige prvaka THW Kiel je na gostovanju pobijedio Pick Szeged sa 33-28 uz četiri gola hrvatskog reprezentativca Domagoja Duvnjaka.

Njemački velikan je pobjedom u Szegedu načinio veliki korak prema plasmanu u četvrtfinale.

Aktualni europski prvak je dominirao cijeli susret i niti jednog trenutka nije ispuštao vodstvo. Kiel je otvorio utakmicu serijom 3-0, u 10. minuti je vodio 6-2, u 23. minuti gosti su imali +7 (17-10), a u 27. i +8 (19-11). S osam golova prednosti (21-13) Kiel je otišao i na odmor. U drugom dijelu mađarski sastav je uspio tek ublažiti poraz na konačnih 33-28.

Kiel su do pobjede predvodili Sander Sagosen s osam, te Harald Reinkind sa sedam golova, dok je Duvnjak zabio četiri gola. Sjajni Niklas Landin je sakupio 15 obrana.

Kod domaćina najefikasniji su bili Bogdan Raivojević sa šest i Jonas Kallman sa četiri gola, a Mirko Alilović je imao 10 obrana. Uzvratni susret je 7. travnja.

Večeras je na rasporedu utakmica između Nantesa i Vive Kielcea, u četvrtak su na rasporedu još četiri utakmice (Motor Zaporožje – Meškov Brest, Vardar Skoplje – Veszprem, Celje Pivovarna Laško – PSG, Porto – Aalborg), dok se u petak sastaju Elverum i Barcelona.

Prvi susret između PPD Zagreba i Flensburg-Handewitt je odgođen zbog koronavirusa u redovima zagrebačke momčadi.

REZULTATI:
Pick Szeged – THW Kiel 28-33 (13-21)
Nantes – Vive Kielce (sinoć)

Četvrtak, 1. travnja:
Motor Zaporožje – Meškov Brest
Vardar Skoplje – Veszprem
Celje Pivovarna Laško – PSG
Porto – Aalborg

Petak, 2. travnja:
Elverum – Barcelona

Odgođeno:
PPD ZAGREB – Flensburg-Handewit

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!