Hrvatska U-21 reprezentacija ima povijesnu priliku, po prvi puta u ovoj dobnoj kategoriji, izboriti četvrtfinale Europskog nogometnog prvenstva. Od 18 sati igramo protiv Engleske uz prijenos na HTV2.

Ekipa Igora Bišćana u solidnoj je poziciji, trenutno su drugi te bi pobjedom najvjerojatnije izborili plasman dalje iako postoji opcija i da s pobjedom ispadnemo.

U kojem slučaju Hrvatska prolazi?

U najboljoj je poziciji Portugal koji nakon dva kola ima šest bodova, a u najtežoj Engleska koja je bez bodova. Hrvatska i Švicarska zadnje kolo dočekuju sa po tri boda.

U slučaju da pobjede ostvare Hrvatska i Švicarska, zatvorio bi se krug s tri reprezentacije sa po šest bodova.

Tada bi se gledao učinak u međusobnim susretima, koji bi također bio izjednačen. Svaka ekipa bi imala pobjedu i poraz. Drugi kriterij je gol razlika u međusobnim susretima, a zatim broj golova postignut u međusobnim susretima. U tom slučaju Hrvatskoj odgovara svaka švicarska pobjeda s dva ili više razlike ili pobjede 1:0 ili 2:1.

U slučaju da Bišćanova momčad osvoji bod protiv Engleske, u drugom susretu Švicarska ne smije poraziti Portugal. Jer bi tada Portugal ostao na šest bodova, Švicarci bi također, imali šest bodova, a Hrvatska bi ispala s četiri boda.

S dva remija Hrvatska ide dalje uz Portugal, jer je bolja u međusobnom srazu sa Švicarskom.

Hrvatska može dalje i s porazom, no u toj kombinaciji Švicarska mora izgubiti od Portugala. Tada bi se ponovno zatvorio krug s tri ekipe sa po tri boda (Engleska, Hrvatska, Švicarska) i odlučivala bi međusobna razlika pogodaka.

Hrvatska ne bi smjela izgubiti s dva i više razlike jer je Švicarska pobijedila Englesku 1:0, a Hrvatska je slavila protiv Švicarske 3:2.

Dodajmo kako Engleska može dalje jedino s pobjedom od dva ili više razlike i švicarskim porazom od Portugala.

Engleska u velikim problemimaEnglezi koji su slovili kao favoriti skupine D, u dvije su utakmice uputili tek jedan udarac u okvir gola svojih protivnika.

– Kada se uzme u obzir kako smo igrali do ovog turnira i koliko smo golova postigli, to je bila naša velika snaga… Nemati pravi udarac ili priliku nešto je što moramo ispraviti za sljedeću utakmicu, rekao je u najavi engleski izbornik Aidy Boothroyd.

– Mi i Englezi smo trenutačno u potpuno suprotnom psihičkom momentumu. Oni su u svoje prve dvije utakmice razočarali, ali to nas ne smije zavarati. Radi se o vrlo kvalitetnoj reprezentaciji, a i oni još uvijek imaju realne izglede za prolazak. Potrebna im je pobjeda i poraz Švicarske. Znamo da nas čeka jako teška utakmica, kao i sve na ovoj razini, rekao je Igor Bišćan najavljujući ogled s Englezima.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!