Nogometna reprezentacija Sjeverne Makedonije priredila je senzaciju pobijedivši u Duisburgu Njemačku sa 2-1.

Domaćin je dominirao, no gosti su poveli u sudačkoj nadoknadi prvog dijela golom Gorana Pandeva. Makedonski kapetan je povukao kontru, a na koncu je i sam zatresao mrežu. Izjednačio je Ilkay Gundogan iz jedanaesterca u 62. minuti i kada se činilo kako će “Elf” okrenuti rezultat, gosti su stigli do nove prednosti.

Kapetan Dinama Arijan Ademi je proigrao Eljifa Elmasa koji je u 85. pogodio pored Marca-Andrea ter Stegena za jednu od najvećih makedonskih pobjeda i prekid niza od 17 uzastopnih njemačkih pobjeda u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Ademi je igrao cijeli susret baš kao branič Rijeke Darko Velkovski.

Bio je to prvi domaći poraz u 20 godina za Njemačku u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

– Ovo je gorko razočaranje. Nismo bili dovoljno svježi i radili smo pogreške. Kad smo igrali brzo, bili smo opasnii, ali nismo pronašli način kako bi bili stvarno opasni. Sve u svemu, razočarani smo jer smo ovako izgubili kod kuće, rekao je njemački izbornik Jochim Loew.

– Dečki su učinili Sjevernu Makedoniju ponosnom pobjedom protiv četverostrukog prvaka svijeta i trostrukog osvajača Europskog prvenstva. Nikad nismo pobijedili momčad s toliko naslova. Sada se trebamo malo odmoriti, još nam nije “sjelo” što smo učinili protiv Njemačke, rekao je makedonski izbornik Igor Angelovski.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!