Policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Stari Grad – Prve policijske uprave tragaju za osobom koja je na smrtovnici nedavno preminulog glazbenika iz Sarajeva Želimira Altarca Čička nacrtala kukasti križ.

Iz policije su objavljene i fotografije osobe koja se sumnjiči za ovo djelo.

Muškarac se tereti da je ovo djelo počinio 30. ožujka u 13.20 sati u ul. Hamdije Kreševljakovića, područje općine Stari Grad Sarajevo.

“Molimo građane da, ukoliko posjeduju informacije o identitetu, kretanju ili prebivalištu tražene osobe, o tome obavijeste PS Stari Grad Sarajevo na jedan od sljedećih brojeva telefona: 033 283 100, 033 532 000, 033 283 116, Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na brojeve telefona: 033 206 666 ili 122, odnosno najbližu policijsku stanicu”, navedeno je iz MUP-a KS.

U pitanju je kazneno djelo izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti.

Povodom ovog gnusnog događaja, ranije se oglasila i Židovska općina u Sarajevu, iz koje su kazali kako zabrinjava “da je netko u doba jedne od najvećih kriza s kojom se naše društvo do sada susrelo, na obavijesti o smrti jednog Židova, tijekom blagdana Pesah, usred dana, izvježbanim pokretom nacrtao kukasti križ”.

/HMS/

error: Content is protected !!