Talijanska Gazzetta dello Sport piše kako je Milan zainteresiran za dovođenje prvog vratara Dinama i hrvatske nogometne reprezentacije Dominika Livakovića.

Klub iz Milana već dugo pregovara s prvim vratarom Gianluigijem Donnarummom o potpisivanju novog ugovora, ali zasad bez nekog uspjeha te se sve više govori kako bi talijanski vratar mogao napustiti redove Rossonera ovog ljeta. Gazzetta je pregovore talijanskog vratara i Milana prozvala pregovorima desetljeća. Nekoliko je europskih klubova zainteresiranih za Donnarummu pa će Milanu biti poprilično teško isposlovati daljnju suradnju pogotovo što je u čitavoj priči Mino Raiola. Nije tajna da Raiola već dugo pokušava svog klijenta odvesti iz Milana. Milanova posljednja ponuda Raioli za Donnarummu glasi čak 8 milijuna eura neto po sezoni. To je za čak dva milijuna godišnje više od ugovora koji je imao do sad i po kojem je poslije Ibrahimovića bio najplaćeniji igrač u klubu i jedan od najplaćenijih u ligi. Milanova ponuda od 8 milijuna eura godišnje je vjerojatno maksimum koji Milan može ponuditi. Mino Raiola traži 10.000.000 eura godišnje, traži kratkoročni ugovor na dvije ili tri godine i visoke bonuse i fiksnu otpusnu klauzulu poslije svake sezone koja bi bila laka meta ostalim klubovima. 

Ostane li Milan bez prve opcije među vratnicama, kao zamjenu vide u Dominiku Livakoviću koji briljira u dresu Dinama u Europa ligi. Livaković je želja Milanovih direktora Paola Maldinija i Frederica Massare, a na popisu su još Juan Musso iz Udinesea, Mike Maignan iz Lillea i Pierluigi Gollini iz Atalante te Alex Meret iz Napolija. Dominik Livaković na papiru izgleda kao najpovoljnija od svih opcija jer bi ga Dinamo prodao za odštetu manju od 15 milijuna eura, što za Milan ne bi trebao biti veliki problem, kao ni Livakovićeva godišnja plaća od 600 tisuća eura.

Livaković je ove sezone branio u 35 utakmica, a u njih 17 ostao je netaknute mreže.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!