Uhićeni su roditelji djevojčice od dvije i pol godine koja se od prekjučer bori za život u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti. Istraga je u tijeku, a policija je objavila detalje slučaja.

– Istraga protiv roditelja je u tijeku. Uhićeni su i tereti ih se za kazneno djelo povrede djetetovih prava iz Stavka 3. ZKP-a za koje je predviđena kazna od jedne do osam godina zatvora. Ostala djeca iz obitelji rješenjem centra za socijalnu skrb smještena su u udomiteljsku obitelj, izjavio je glasnogovornik policije Damir Brezić.

Policija je dojavu, dodao je – primila u srijedu, a 27-godišnji otac i 24-godišnja majka uhićeni su jučer. Otac je ranije kažnjavan zbog nasilja u obitelji, ali nije bio nasilan prema djeci, kazao je. Naglasio je da će se roditelji, ako dijete premine, teretiti za kazneno djelo teškog ubojstva.

Nakon ispitivanja u policiji, roditelji će uz odgovarajuću prijavu biti upućeni DORH-u koji će odlučivati o pritvoru.

Na novinarski upit hoće li biti istražene i nadležne institucije, glasnogovornik policije potvrdio je da je od nadležnog Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški već zatražena sva potrebna dokumentacija, te da će i postupanje odgovornih osoba biti predmet istrage.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!