U finalu ATP teniskog turnira iz serije “masters 1000” u Miamiju iznenađujuće će igrati 19-godišnji Talijan Jannik Sinner i pet godina stariji Poljak Hubert Hurkacz.

Hurkacz je u polufinalu pobijedio četvrtog nositelja Rusa Andreja Rubljova sa 6-3, 6-4, dok je Sinner porazio sedmog nositelja Španjolca Roberta Bautista Aguta s 5-7, 6-4, 6-4.

Zanimljivo, Hurkacz i Sinner su dobri prijatelji, a povremeni i partneri u parovima.

– Prošli smo tjedan zajedno igrali parove u Dubaiju, a sada igramo u finalu Masters 1000, bit će to zabavna utakmica, kazao je Hurkacz kojem će to biti treće finale nakon što je dobio prva dva i to oba na američkom tlu. Ove godine je slavio u Delray Beachu, a 2019. u Winston-Salemu.

Mladi Poljak je do najvećeg finala u svojoj karijeri stigao nakon sat i 30 minuta igre pobijedivši na turniru i drugog igrača iz deset najboljih na ATP ljestvici. Podsjetimo, u četvrtfinalu je pobijedio drugog nositelja Stefanosa Tsitsipasa. Hurkacz je tako prvi put u karijeri na jednom turniru pobijedio dvojicu igrača iz deset najboljih na ATP ljestvici.

U finalu će igrati protiv Sinnera koji je u prvom polufinalnom dvoboju preokretom došao do pobjede 5-7, 6-4, 6-4 nad 32-godišnjim Španjolcem Robertom Bautistom Agutom. 

Polufinalni dvoboj je trajao dva sata i 28 minuta, a iskusni španjolski tenisač je nakon osvojenog prvog seta propustio prednost od 3-1 u odlučujućem setu. Sinner je s dva ‘breaka’, u šestom i desetom gemu, napravio preokret koji mu je donio prvo finale na turnirima Masters 1000 serije u njegovom debiju na turniru u Miamiju, te treće finale u karijeri.

U 36-godišnjoj povijesti ovog natjecanja samo su trojica igrača prije Sinnera uspjela doći do finala prije 20. rođendana – Andre Agassi (1990.), Rafael Nadal (2005.) i Novak Đoković (2007.).

– Obojica smo pokazali izuzetan tenis. Nije bilo lako, ali jako sam zadovoljan svojim današnjim učinkom, rekao je Sinner koji je postao prvi talijanski tenisač koji će se boriti za naslov na ovom prestižnom turniru.

Sinner je u svoja dosadašnja dva ATP finala pobijedio, ove godine na Great Ocean Road Openu, te lani u Sofiji.

Sinner i Hurkacz do sada nisu igrali međusobno na ATP Touru.

REZULTATI – polufinale:

Jannik Sinner (Ita/N.21) – Roberto Bautista (Špa/N.7) 5-7, 6-4, 6-4

Hubert Hurkacz (Polj/N.26) – Andrey Rublev (Rus/N.4) 6-3, 6-4

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!